21 Ağustos 2013 Çarşamba

SİDE ANTİK KENT ve ALANYA KALESİ







Tatilimiz devam ederken ve hazır Side’deyken sevgilimle Antik Kent’i  gezmeye karar verdik. Tabi sıcak mağduru olmadık değil ! :)

Bu arada gideceğiniz yerlerde ki müzeleri ziyaret etmek istiyorsanız Müze Kart tavsiyemdir. Oldukça işe yarıyor :)

Side’de Anadolu Üniversitesi  hala arkeolojik kazılara devam etse de açık olan kısımları gezmeye gayret ettik. Gayret ettik dememin tek sebebi ne bir broşürün, ne bir rehberin doğru düzgün olmamasından kaynaklanıyor. Böylesine büyük bir antik kentin tanıtımının iyi yapılması gerektiğini düşünüyorum.



Bu arada bu resmi paylaştıktan sonra anmadan edemeyeceğim. Eğer beni takip eden okuldan arkadaşlarım varsa bu görüntüyü iyi hatırlayacaklardır. Son sınıftayken arazi çalışmamız için Akseki'ye gelmiştik. Ve hocalarımız bizi sevindirerek tam 3 kez Side'ye getirmişlerdi :) Burda çekilmiş çok güzel fotoğraflarımız vardı. Çok güzel bir yaz olmuştu hepimiz için :) Tüm arkadaşlarıma burdan selam olsun :))

Vee gezimize dönecek olursak...

Yine de kendi çapımızda anlamaya çalışarak ve bir kez daha eski medeniyetlerin yaptığı şeylere hayran kalarak gezimizi tamamladık.

Side antik dönemde Pamfilya’nın en önemli liman kentiymiş. Ve Sidece diye bir dil varmış :)
"Side" ise Sidece nar demekmiş. Ne güzel bir manası varr :)

İşte Side antik tiyatro...




Sırasıyla Lidya,  Pers, İskender, ardından da Hellenistik krallıkların egemenliklerine girmiş. Epey görmüş geçirmiş bir kent yani :)

Bunlarda Side müzesinden.. Kazılardan çıkarılanlar.









Medusa



Hep ciddiyetle gezecek değiliz yaa :)) Nasıl ama safaride gibiyim dimi ?? :)))






Vee Artemis tapınağı.. Arkeologlar hala çalışıyorlardı...





Gezinin sonu.. Mutlu, yorgun ve çokkk sıcakk ://




Alanya tatilimizde ise Alanya Kalesini gezdik. 13. Yüzyıl Selçuklu eseri olan bu kaleyi gördüğünüz zaman etkilenmemek mümkün değil. Yaptığım araştırmalara göre surlarının uzunluğu 6.5 kmymiş woowwww :)





Vee manzaraaaa :)) Koskoca şehri korumak için yapmış olsalarda o dönemin insanları da bence keyfine düşkünmüş :)) Şu manzaraya bakar mısınızzz?? 



Vee gezinin sonu...



Umarım sizinde gezdiğim yerler hoşunuza gitmiştir. Benim tavsiyem bir yere gitmeden önce gezebileceğiniz yerleri mutlaka araştırın. müze.gov.tr'den gideceğiniz yerde bulunan müzeleri öğrenebilirsiniz.

Sevgiler,

Belçim




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder