18 Ağustos 2013 Pazar

TATİL GÜNCESİ PART 1



Herkese kocaman, enerjikkk bir merhabaaaa :)))
Blogu amma da özlemişim :)) Umarım sizde beni, yazılarımı, paylaşımlarımı özlemişsinizdir. Sizin de bildiğiniz üzere tatildeydim. Ne yalan söyleyeyim Ankara'ya bir türlü dönesim gelmedi. Kimse üstüne alınmasın elbette herkesi, ailemi, evimi, çiçeklerimi, böceklerimi çokkk özledim. Ama tatilde bir başka güzelll :))  Napsak Ankara'ya deniz mi getirsek ?? :P
Neyse konuyu çok dallandırıp budaklandırmadan yeni post konumuza geçelim. Tatilde ne yedim, ne içtim, neler yaptım, nereleri gezdim, ne giydim merak ediyorsanızzzz.... tek yapmanız gereken postlarımı okumakkk :))



Tatilimizin ilk iki gününü Alanya'da geçirmeye karar vermiştik. Alanya Kalesi'nde çok sevimli, çok güzel butik bir otele konuk olduk :) Adı "Villa Turca". Odalarda tam bir nostalji hakim ve o kadar samimi ki anlatamam! Ve söylemeden edemeyeceğim sabah kahvaltıları bir harikaaaa !! Hani bu aralar sık sık duyduğumuz herşeyin organik olması durumu var ya işte bu butik otel tam organikçiler için :)) Minik bir bahçeleri var ve domatesleri yeşillikleri falan orada yetiştiriyorlar. Ve birbirinden ilginç reçelleri, omletleri ve kekleri de cabası. Mesela siz hiç dutlu, pekmezli yumurta yediniz mi ? Hemen yüzünüzü ekşitmeyin, gerçekten lezzetli :)
Hadi "Villa Turca" ya birde fotoğraflarla göz atalım :)


Kaldığımız odanın adı "Azize Hanım Odası" ydı :)



Sabunlar, duş jelleri, şampuanlar, saç kremleri için hoş bir sunum :)




Banyo :)




Nostaljik yatağımız :)  



Odanın mükemmel manazarası :)



Her ne kadar yarısını yedikten sonra resmini çekmek aklıma geldiyse de organik kahvaltımız :)



Bu güzel kahvaltıdan sonra Alanya'yı keşfe çıktık ve Kleopatra plajını da ziyaret ettik. Akşama doğru otelimize geri dönüp hazırlandık. İlk gün kombinimi merak ediyorsanız yarını bekleyin, ayrıntılarıyla blogda olacak ;)

Akşam yemeğine gitmeden yat limanında biraz dolaştık ve gördüğüm korsan gemilerine bayıldım :))
Ama açlıktan da bayılmak üzere olduğumuz için sadece iki tanecik fotoğraf çekebildim :)





Akşam yemeği için adını sıkça duyduğumuz Ev Restaurant'ı denemeyi tercih ettik. Ortamı güzel ve  keyifli. Canlı müzik, şarap ve mantar soslu tavuk eşliğinde güzel bir akşam yemeği yedik :)




Akşam yemeğinden sonra saatler ilerledikçe Alanya hareketlenmeye başladı. Sevgili eşim de diskoya gitme fikrini ortaya attı. Ama ortamda çok eğlendiğimizi söyleyemeyeceğim. Ortam fazlasıyla turist meraklısı ve Türk turiste kötü davranan bir mekan çıktı. Yine de bir iki fotoğraf paylaşmak istedim.





İşte ilk gün böyle geçti.. Alanya genel olarak nasıldı derseniz ben fazlasıyla değişmiş buldum. Nasıl desem o çocukluğumun Alanya'sı değil artık.. Turist avcısı, rahatsız edici insanların bir araya toplandığı bir mekan olmuş sadece.. Ama unutmayın hoş vakit geçirebilmek tüm olumsuzluklara rağmen sadece sizin elinizde ;)) Bizde öyle yaptık. Sevgili eşimedeee burdan ayarladığı bu güzel otel için teşekkür ediyorum :)) 

Tatil güncelerim devam edecek.. Takipte olun ;)

Sevgiler, 

Belçim :)









3 yorum:

  1. Alanyayı sevemiyorum ben artık. Ama oteliniz ve geziniz çok güzel görünüyor canım. Devamını bekliyoruzzz..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanya tuhaf olmuş ya ne yazık ki, katılıyorum o yüzden ;)

      Sil
  2. Merhabalar,
    İyi eğlenceler canım... :) Bloğunu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil