7 Mayıs 2014 Çarşamba

MÜTHİŞ BİR ELAZIĞ LEZZETİ ; SIRIN




Elazığ postlarının kapanışı benim çok sevdiğim, bayıla bayıla yediğim, yapımı da bir o kadar kolay olan geleneksel bir lezzetle noktalamak istedim. Yapılışını kayınvalidemden öğrendim :) Umarım sizlerde çok seversiniz :)

Fazla bir malzemeye ihtiyaç yok aslında. Yufka, sarımsak, biraz tereyağı, biraz yoğurt oldu bitti bile :)

Eğer hamurunu kendiniz açacaksanız biraz uğraşacaksınız tabi. Ama hazır yufka ile yapacaksanız önce yufkayı ortadan kesin, dar kısımdan içe doğru rulo şeklinde sarın. Ardından onları minik minik kesin ve borcamınıza minik ruloları yerleştirin. Üstüne biraz tereyağı koyup çıtır çıtır olana kadar fırına atın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve erimiş tereyağı (içerisine nane koyabilirsiniz) gezdirin. Afiyet olsun :))













































6 yorum:

  1. Merak ettim Belçim, eşin gibi sen de mi Elazığlısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayir ben dogma buyume Ankaraliyim baba tarafm apayri tabi :) ama evlenince esin nereliyse artik sende orali oluyorsun ;)

      Sil
  2. Offfff leziz gorunuyor lezizzzzzz :* ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ede cnm :) denemelisin muhakkak ! ;)

      Sil
  3. eline sağlık belçimcim :DD nefis

    YanıtlaSil