13 Ağustos 2014 Çarşamba

PATLICAN EZME


Normalde hep patlıcanları közleyip yapardım patlıcan ezmeyi. Onun tadı da ayrı biliyorum ama közle, temizle, ez hepsi ayrı ayrı işlemler ve insanı yoruyor. Onun yerine geçenlerde kayınvalidemden daha pratik ve daha lezzetli bir tarif öğrendim :)
 Çok kolay ! Önce tereyağını eritiyoruz (Ben iki yemek kaşığı kullandım, kullanacağınız patlıcan miktarına göre değişebilir). 


Ardından patlıcanları soyup, saplarını da kesiyoruz. 



 Ve tencereye koyup kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte yavaş yavaş o kendi pişecek.


Bir süre sonra tencerenin kapağı da kapalı olduğu için patlıcanlar yumuşamaya başlıyor ve yağ ile de iyice özdeşleşiyorlar.


Patlıcanlar yumuşadıkça kaşıkla ya  da çatalla ezmeye başlıyoruz ve iyice pişince dövülen sarımsakları ekliyoruz.


Ve işte patlıcan ezme hazırr :))



12 yorum:

  1. Ellerine saglik canim, cok lezzetli görünüyor! :)

    YanıtlaSil
  2. Looks really delicious... though the doctor has forbidden me to eat eggplants for a couple of weeks :(

    I am following you from GF .
    If you want try again to follow my blog,
    two girl have already followed me today.
    So there must not be a problem for you too.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oh I'm really sorry :( thank you ;)

      Sil
  3. çok pratik bir yöntemmiş ama merak ettim tereyağ yanmıyormu ?
    benimde bir tekniğim var , teflon kapaklı tavaya yıkanmamış kabuklu patlıcanları atıyorum közleniyor
    buda pratik bir yöntem ama görüyormusun ne varsa eskilerde var kayınvaliden ii bir aşçı heralde :)
    afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok kısık ateşte yapıyorsunuz ve gidip gelip kontrol ediyorsunuz. zaten bir süre sonra patlıcanlar kendini bırakıyor, yağ da yanmıyor :) sizin tekniğinizde iyiymiş doğrusu ben hep ocakta bir o yana bir bu yana közlemekle uğraşıyordum :) aynen öyle eskiler biliyor bu işi :) kayınvalidem de gerçekten çok güzel yemek yapar :) teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Cok lezzetli gorunuyor dokturmussn yinr :)

    YanıtlaSil
  5. Bende geçen de yaptım. Ama fırında közledim de yaptım güzel oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yontem cok daha kolay oluyor belki denersiniz :) size de afiyet olsn

      Sil
  6. wayyy patlıcan hastası biri olarak tuttum bu yöntemi
    hatta iş çıkışı patlıcan alıp yapmalı
    teşekkürler tatlım :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa cok sevindim o zmn muhakkak dene hem pratik hem lezzetli :) ne demek simdiden afiyet olsun ;))

      Sil