28 Mart 2016 Pazartesi

PAZARTESİ


Uzun zamandır ekmeğimi evde kendim yapıyorum, daha sağlıklı olduğu düşüncesiyle.. Ama yine de bu fabrikasyon mayalar işi bozuyor sanırım. 


Yeni bir girişimde bulunup ekşi maya nasıl yapılıyormuş araştırdım internette ve bir tarif buldum. Şimdilik onun olmasını bekliyorum büyük bir hevesle. Bakalım eğer başarabilirsem deneyimimi size de aktarırım..

Fırından yeni çıkmış ekmek gibi mis mis kokan, sıcacık bir hafta olsun :)












3 yorum:

  1. Canım o ekmeğin tarifini verir misin, harika görünüyor.. Ya da ayrı bir post varsa linkini rica edicem.. Umarım maya girişimlerin başarılı olur, biz de faydalanmış oluruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verim tabi canim ne demek 😊 3 su bardagi tam bugday unu, yrm su bardagi bugday ruseymi , 2 yemek kasigi zeytinyagi , 1 su bardagi ilik su, 1 tatli kasigi tuz , 1 tatli kasigi kuru maya. Hepsini karistirip 1 saat kadar mayalanmaya birakiyorsun hamuru. Sonra onceden isitilmis 200 derecelik firinda 30 dk pisiriyorsun. Cevizlisi de guzel oluyor. Yok ben tam bugday sevmiyorum diyorsan http://www.40firinekmek.com/cevizli_ekmek.htm bu tarifte cok guzel oluyor. Afiyet olsun simdiden 😊😘

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim canım ellerin dert görmesin çok mutlu oldum. Yaptıkça seni anacağım😘🙏🏼

      Sil