27 Mart 2014 Perşembe

KAPADOKYA DAY 1



Bu çok uzunnn aradan dolayı hepinizden özür diliyorum. Özellikle bu kadar çok anlatacak şey ve paylaşılacak görsel varken internet sorununun ortaya çıkması inanın ki beni çileden çıkardı. Bugün itibariyle internet sorunum hallolduğuna göre artık Kapadokya maceramızı sizlerle paylaşabiliriz ^.^


Kapadokya kelime anlamı olarak 'Güzel atlar ülkesi' demekmiş :) Manasını çok sevsem de ata dair birşey görmedim. Ama onun dışında gördüğüm her türlü hayvan resmini bol bol çektim :))

Aslında uzun zamandan beri yapmak istediğimiz ve evet itiraf ediyorum sırf benim üşengeçliğimden dolayı yapamadığımız bir geziydi. Halbuki Ankara'ya hepi topu 3 saat uzaklıkta.

Gezimize Avanos'a varmadan önce Hacıbektaş'ı ziyaret ederek başladık. Hem türbe hem müze gibi düzenlenen Hacıbektaş Dergahı oldukça etkileyiciydi. İşte birkaç resim..











Hemen sonrasında Avanos' hareket ettik. Gidenler bilir çanak çömlek atölyelerinin çok olduğu bir yer. Testi ya da ona benzer birşey yapma deneyimi yaşayamadım ama gördüklerim bana yetti diyebilirim. Aşağıda görsellerini göreceğiniz mağazada yok yoktu :)) Yalnız şunu söylemekte fayda var, turistik bir bölge olduğu için seramiklerin ve diğer ürünlerin fiyatları oldukça pahalı.




















Çanak çömlek atölyesinden sonra ki ilk durağımız Çavuşin Kilise'si oldu. İlk başta çok şaşırdık, 'Nasıl kireçtaşının içine oymuşlar ?' dedik ama ilerleyen saatlerde her gittiğimiz yerde milyon tane kilise görünce şaşırmaktan vazgeçtik :))




Hemen devamında Paşabağ ve Zelve Vadisini gezdik. Paşabağ neyse de Zelve'den çıkmak imkansız !!  Koskoca vadiyi gez gez bitmiyor. Yine de en ihtişamlı, şaşırtıcı yer Zelve bence. İnanılmaz bir şehir, hayretlere düşüren bir manzara...
































Bu görselden itibaren Zelve vadisi...





















 İnanamazsınız o kadar kireçtaşının arasından bu ağaçlar herşeye inat bahar dallarını açıp, hayata bir kez daha tutunmuşlardı. Müthişler değil mi ??












 O kadar kiliseden sonra cami görünce hem şaşırdık hem de mutlu olduk ^.^






 Bir sonra ki durağımız Ürgüp oldu. Ürgüp'e gelipte Asmalı Konağ'ı görmemek olmazdı. Devamında ise "Yer  Gök Aşk" dizisinin çekildiği konağıda gezdik ama ne yalan söyleyeyim bakımsızlıktan ölmüş canım konak, mahvolmuş :( O yüzden onla ilgili görselim yok.





















 Devamında ise Turasan Şarap Fabrikasını gezdik.












Tam günümüzü tamamladık, güzel bir yemeği hakettik derken başımıza bir iş geldi ! Bizim araba otoparkta park halindeyken bir başka araç çarpıp gitmiş. İki saate yakın uğraştık sanırım. Neyse olayı hallettik ve herşey tekrar yoluna girdi.

Akşam ise mükemmel bir yerde yemek yiyip, otelimizin bulunduğu Göreme'ye doğru yola çıktık.

İşte ilk günümüz böyleydi.. Restaurant ve Kapadokya'da geçirdiğimiz ikinci gün ile ilgili postlarda peşpeşe gelecek. Özellikle restauranta bayılacaksınız. Neyse daha fazla tüyo vermeyeyim :)

Bu arada çekilişn sonlanmasına çokkk az bir süre kaldı. Son günleri değerlendirelim, çekilişe katılmayı unutmayalım. Herkese iyi haftalar...

Çekilişe katılmak için buraya

Instagram hesabımı takibe almak için buraya

4 yorum:

  1. galiba seninle eş zamanlı Kapadokyadaydık :) ben de yakında post etmeye başlarım... fotolar çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten mi?? :)) şahane !! keşke karşılaşabilseydik :)

      Sil
  2. Merhaba ,iadeyi ziyrete geldim.Bende 23 sene önce gidip gezmistim ama müzeyi ziyaret etmemistik,niye acâba dedim.Belkide o zaman yoktu.Güzel bir gezi olmus.
    Bizde,kültürel , sehir ve ülke gezilerini severiz ve Deniz tatili ile degisikli yâpmaya calisiriz.Resimler ilerde daha detayli gezme dilegi uyandirdi bende.Insaallah darisi bize diyelim.sevgilerle,bayraminiz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz :)) aslinda bu tur kulturel geziler icin iki uc gun degil bir hafta on gun gezmek lazim :) o zaman hem daha detayli hem de daha ice sinen bir gezi oluyor ;) iyi bayramlar ;))

      Sil