25 Temmuz 2014 Cuma

BAVUL HAZIRLAMA SANATI


Bavul hazırlamak bir sanat işidir derler ve bu söz çok doğrudur. Özellikle biz bayanları en çok uğraştıran şey denilebilir. En son annem, ben ve ağabeyimin bizim valizleri nasıl zor bela taşıdığımız geldi aklıma bundan belki taaa 7-8 sene önce :)) O kadar çok ıvır zıvır doldurmuşuz ki içini ağırlığından bir el atamıyorsun valize, o denli yani haha :)) Üstelik götürdüklerimizin çok azını giymiştik :)

O gün bugündür hep özenmişimdir hem erkeklere hem de ufacık çantayla seyahat eden bayanlara :) İşte o yüzden gitmeden sizler için küçük bir rehber hazırlamak istedim. Bende gide gele artık bavul olayında ustalaşmaya başladım :)

1) İlk işiniz not defterine neler götüreceğinizi yazmak olsun. Şöyle güzel bir liste yapın. Yanınıza mutlaka almanız gerekenleri fosforlu kalemlerle işaretleyin.


2) Sonra götürmeyi düşündüklerinizi şöyle bir çıkarın. Bakalım onları gerçekten götürmek istiyor musunuz? :)) Ayakkabı konusunuda abartmamak lazım. Her kıyafete uyumlu olabileceğini düşündüğünüz bir sandalet, bir topuklu neyimize yetmiyor :)


3) Kombin yapın. Mesela bir hafta mı kalacaksanız, gece ve gündüz giyeceklerinizi ayarlayın. Böylece hem boşuna eşya götürmemiş olursunuz hem de kombinler hazır. Biliyorum başta yapması zor geliyor ama yapınca da sizden rahatı yok vallahi :)



 4) Kot, pantolon falan almayın boşunuza yanınıza. Şöyle tiril tiril elbiselerden bol bol doldurun valizinize. Hem az yer kaplıyor, hem de onlarla şık görünmek oldukça kolay :))


 5) Geçenlerde bir video izledik, benim ağzım açıkta kaldı :) Adam küçücük çantaya dünyaları sığdırdı. Hilelerinden biri ise tişörtleri falan rulo yapıp yerleştirmesi. Bunu henüz denemedim ama belki tişörtlerin daha az kırışmasını da sağlayabilir. Ne dersiniz?


6) Bir diğer yapmanız gereken ( evet itiraf ediyorum bunu eşim öğretti ve bazen ayhhh al kendin yap o zaman diye ona devrettiğim oluyor :)) ayakkabınızın tekini bir poşete, diğer tekini bir poşete koymanız. Özelllikle topuklu ayakkabı için çok iyi oluyor. Çünkü tek poşete tıkıştırınca bavulda acaip bir yer kaplıyor. Böyle tek tek poşetlediğinizde bavulun yanlarına bile sıkıştırabiliyorsunuz.


 7) Mümkünse seyahat boyu ürünler alın yanınıza. Eğer seyahat boyu ürün bulamıyorsanız şu aralar Gratis, Watsons gibi mağazalarda bulabileceğiniz şeffaf minik kaplardan alabilirsiniz. Yalnız siz siz olun şampuan dolduruyorsanız üstüne şampuan, saç kremi dolduruyorsanız saç kremi yazın. Sonra benim gibi kafanıza saç kremi döküp saçınızda köpürmesini beklersiniz :)



 8) Yanınıza bol bol minik poşet alın. Öyle güzel kurtarıcı ki bunlar. İster kirlileri koyun, ister topladığınız çakıl taşlarını :)


İşte benim nacizane tavsiyelerim bunlar :) Yarın Mersin'e doğru maaile yola çıkıyoruz. Kalabalık, şen şakrak, en sevdiklerimle güzel ve huzurlu bir tatil beni bekliyor :)) Tatile çıkacaklara iyi tatiller diliyorum. Ayrıca herkesin bayramınıda şimdiden kutluyorum. Çok yazdım biliyorum ama son bir hatırlatma :) Tatile gidiyorum diye post yayınlamayacağım sanmayın :)) Herkese sevgilerrrr ;)

                           Beni instagramdan "belcimms" olarak takip edebilirsiniz :)

17 yorum:

  1. Vuhuuuuu bu bnm cok isime yarayacak :-) tesekkurler kuzummmm iyiki varsin :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa cok mutlu oldum canim isine yarayacak olmasina :)) canim payetcim yaa sende iyiki varsin ;)) ii tatiller canim

      Sil
  2. dün akşam bavulla kafayı bozmuştum bi dünya gereksiz şeyler koydum sanırım :) kayseri-ordu'ya gidiyoruz ama öyle kombin yapamam ben. şapşalım çünkü :) köyde onu bunu giyemezsin insan şaşırıyor ne koyacağını bende ne bulduysam doldurdum vallahi :D
    şimdiden hayırlı yolculuklar ve iyi bayramlar..
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha :)) valla sen koy diyince dusundum kendi kendime ben olsam ne gotururdum diye. Rahat seyler gotururdum herhalde :) sanada hayirli yolculuklar ve iyi tatiller canim ;)

      Sil
  3. Ben de bu sefer önce kombinleri hazırlayıp, sonra bavulu hazırlamıştım, yoksa o bavul yerinden kalmazdı=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kombinleme olayi kesinlikle cok ise yariyor :) yoksa bizim kafa hep ay sunuda alim , bu da ise yarar , bu da dursun seklinde oldugu icin doldur doldur bitmiyor :))

      Sil
  4. Sevdim ben bu postu ;) guzel fikirler var. Ayrica su kucucuk cantaya bi suru sey dolduran adamida merak ettim :)) iyi tatillerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki youtube'a yazsanız çıkar :) bende tvde izlemiştim. teşekkür ederim :)

      Sil
    2. benim dediğim videoyuyu bulamadım ama şu da oldukça ilginç https://www.youtube.com/watch?v=4ogt8uCLFNI

      Sil
  5. Ben bayılırım valiz hazırlamaya :)
    Herşeyi de sığdırırım minik minik katladığımdan :))
    Tam ablam için olmuş bu yazın okuturum ;)
    Şimdiden teşekkürler diyelim o zaman ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayh ne guzel bende sigdiririm ama kucuk kucuk katlamayi hnz beceremedim :)) rica ederim ben tesekkur ederim esas ;)

      Sil
  6. Güzel işe yarar ipuçları teşekkürler:))

    YanıtlaSil
  7. Ne guzel bir post olmus ya azicik okuyup feyz alim ;)

    YanıtlaSil
  8. Harikasin tatlim, cok güzel anlatim olmus! Bizdede usta olan esim bu konuda, ben herseyi cikaririm oda yerlestirir sagolsun :) Güle güle git gel, iyi bayramlar simdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayh bazen bende ugrasamaynca esime devrediorm ;) cok tesekkur ederim canim. Bende sana ve ailene iyi bayramlar diliyorum :)

      Sil
  9. Aa tuh ya :) baya esya almis olmalisin ama bence vakumlu poset fikride fena degilmis ;)

    YanıtlaSil