30 Temmuz 2014 Çarşamba

MANDILLI DI SETTA



Geçenlerde eşim "Two Greedy Italians" programını seyrederken orda bu şahane tarifi görmüş. Bana biraz anlattı nasıl yaptıklarını. İnternetten de biraz araştırdıktan sonra tarifi uygulamaya ve bu pesto soslu leziz makarnayı sizlerle tanıştırmaya karar verdim :)


Makarnanın yapımı için 200-250 gr kadar una ve 4 adet yumurtaya ihtiyacımız var. Bu yumurtaların bir tanesinin bütününü, diğerlerinin sarısını kullanacağız.






 Güzel ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamur biraz sert olacak. Eğer hamur toparlanmakta zorluk çekiyorsa bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı ılık su ekleyebilirsiniz.
Ardından hamuru streçleyip yarım saat kadar dolapta bekletiyoruz.


Hamur açacağız deyince hiç gözünüz korkmasın. Çünkü olması gerekenden daha sert bir hamur olduğu için bence daha kolay açılıyor.


İnce olana kadar ya da adı üstünde mendil gibi olana kadar açıyoruz.


Ve sonra ellerimizle gelişi güzel parçalara bölüyoruz. Tepsiye koyarken unlamayı ihmal etmeyin yoksa yapışır.




Üstüne pesto sos çok yakışıyor. İlla kendim yapacağım diyorsanız sos için gerekli malzemeleri bulmak biraz zahmetli olabilir. Ama benim tavsiyem Barilla pesto sosu deneyebilirsiniz. Üzerine biraz sos, biraz Parmesan peyniri, bir tutamda fesleğen.. Hazır oldu bile :))




8 yorum:

  1. Barillanin pesto sosu esiminde favorisi :) Hic makarnayi kendim yapmadim simdiye kadar, eminim cok güzel olmustur, becerikli hatunun hali baska tabii, masallah sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayh evet harika bir sos kendimi tutmasam yiyebilirim hepsini tadi cok hosuma gitti :) denemelisin gayet kolay valla beceriyle alakasi yok zaten elinle gelisiguzel parcaladigin gayet kolay ;) cok tesekkur ederimcanim :*

      Sil
  2. Guzel gorunuyor eminim tadi da guzeldir canim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tadi da gercekten guzeldi tavsiye ederim denemenizi :)

      Sil
  3. cnm harika görünüyor!!! ben de two greedy Italians programının hastasıyım çok eglenceliler:))) ama tarifin ne kadar pratik olsa da makarna açmak bana şimdi çok zor geliyor belki evlenince biraz daha yapasım gelir:P ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında gerçekten çok zor değil eğer mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsan çok eğlenceli :) teşekkür ederim canım :)

      Sil