11 Temmuz 2014 Cuma

SWEET PEAR



Bugün iftara annemleri davet ettik :) Bende sabahtan mutfağın yolunu tuttum ve yemeklerimi hazırlamaya başladım. Tatlı ne yapsam acaba diye düşünürken hem hafif hem lezzetli bir tarif düştü aklıma. Armut tatlısı !! 

İnternette tarif araştırmalarım yetersiz kalınca bende tarife biraz kendimden birşeyler kattım. Beş adet orta büyüklükteki armutların kabuklarını soymakla başladım işe :)



Soyma işlemi bittikten sonra armutların altını kestim ki tencerede uslu uslu otursunlar diye. Çekirdiklerini oyup çıkartın diye yazıyordu tarifte ama bende öyle oyma aleti falan yoktu. Bir tanesine bıçakla deneme yaptım ama tatlının şeklini bozmamak için çekirdiklerini içinde bırakmaya karar verdim. Yerken nasıl olsa kesilecek ve çekirdekler ortaya çıkacak diye düşündüm.


Bazı tarifler şeker kullanmış, bazıları ise pekmez. Bende neden bal olmasın diye düşündüm. İki tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı tarçın, iki yemek kaşığı şeker, üç bardakta su ekleyip bir güzel kaynattım.




Fokur fokur kaynayınca karışımın içine armutlarımı oturttum :) Kapağınıda kapattım tam 45 dk piştiler.


Sonra bir 15 dk da fırında pişirdim. Onlar fırında pişerken tarçınlı şerbeti bir kez daha kaynattım. Fırından çıktıklarında üzerlerine şerbeti gezdirdim. Üzerlerine birer reyhan yaprağı tutturdum. Siz nanede tercih edebilirsiniz tabi.


Vee tatammmm işte hem hafif hem lezzetli hem de kolay armut tatlısı.


 Nasıl ikram edeceğime gelirsek bu tür tatlılara kaymağı ayrıca yakıştırmama rağmen şu sıcak günlerde yanında maraş dondurmasının iyi gideceğini düşündüm. Tadına elbette bakamadım ama üzerinden yükselen o müthiş tarçın kokusu beni oldukça tatmin etti. Herkese iyi iftarlar ve iyi haftasonları :)



8 yorum:

  1. Hem sunum hem yapılış güzel Lezzet eminim şahanedir. Ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) lezzetini test edip onayladim. Gercekten cok hafif ve saglikli :)

      Sil
  2. çok leziz görünüyorlar canım, fotoğraflar da harika, içine tarçın giren her tatlıyı çok seviyorum ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tarcin benide hep cezbetmistir :) denemeni tavsiye ederim gercekten cok hafif bi tatli :)

      Sil
  3. yaaa çok güzel görünüyor ellerine sağlık... canım tatlı çekti :)

    YanıtlaSil
  4. wavvv süper:) elelrinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş. Eline sağlık. Tam yaz tatlısı ;)

    YanıtlaSil