13 Ekim 2014 Pazartesi

PARIS DAY 1-2



İşte geldimmm !! :) Harika bir tatil geçirdim ve tüm ayrıntısıyla sizlerle bunu paylaşacağım. Ama baştan şunu söylemem de fayda var. Bu yazı bol miktarda Paris, Fransız ve Fransa kelimeleri içerecek. Yani bayılmaya hazırlanın :))

Gelelim tam 5 gün 4 gece süren Paris gezimize :) Gidiş ve dönüşümüz bol aksiyonlu olsa da Paris'te hiçbir sıkıntı yaşamadık çok şükür. Bu benim Paris'e ilk gidişimdi ve gerçekten heyecanlıydım. Çünkü burada tam manasıyla aradığımı bulacağımı biliyordum. Turla gitmeyi tercih etmedik. Bu yüzden gitmeden önce yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bizde ki gibi iki metro hatları yok sonuçta! Bir sürü hat ve nereye nasıl gideceğinizi, nerden aktarma yapacağınızı, en önemlisi otelinizi nasıl bulacağınızı bilmeniz lazım. Bu konuda şanslıydım diyebilirim. Çünkü Evren işini asla şansa bırakmaz ve gerçekten herşeye süper hazırlanmıştı. Benim tek yaptığım şeyse herşeyin tadına varmak oldu diyebilirim :)

İnternetten ve bloglardan okuduğumuz kadarıyla hırsızlık çok fazlaymış. O yüzden ikimizde ilk indiğimizde biraz tedirgin ve gergindik. Charles de Gaulle havaalanından otelimize gitmemiz yaklaşık bir saati buldu sanırım. Otelimiz ise Sevres-Lecourbe metro durağına çok yakın olan Hotel Vic Eiffel'di. Otel şahaneydi diyebilirim. Özellikle konfor ve temizlik açısından. Kahvaltıdan bir beklentim yoktu zaten. Çünkü Avrupalıların kahvaltı kültürleri kahve ve tatlıdan ibaret. Tabi biz damak tadımıza uyacak lezzetlerin peşinden koştuk :) Mesela İtalya'da da çok güzel zeytinleri ve zeytinyağları olmasına rağmen kahvaltıda tüketmiyorlar. Aynı şekilde Fransa'da da çok lezzetli zeytinyağları olmasına rağmen tüketen bir tek kişi göremedik :)

İlk gün otelimize varışımız saat 7'yi buldu. Oldukça yorgun olmamıza rağmen kendimizi hemen dışarı attık ve Champs-Elysees (Şanzelize)'ye doğru yola çıktık. Metroda giderken akordiyon çalan sokak çalgıcıları, sokak ışıklarının Seine nehrine düşen mükemmel görüntüsü ve tüm kibarlıklarıyla Fransızlar bize eşlik etti. Tüm doğallıyla yüzüme minik bir tebessüm oturdu :) Boydan boya Şanzelize'yi el ele gezdik ve takatimiz kalmayınca otelimize geri dönüp yarın için dinlenmeye karar verdik.

Ertesi gün yoğun bir program bizi bekliyordu. Önce Louvre Müzesi, ardından Musee d'Orsay, Notre Dame Katedrali, Luxembourg bahçeleri derkennn bizim pilimiz bitti :) Gezdiğimiz her müzeye bayıldımmmm. Annem ressam olduğu için küçüklükten beri ressamları tanır ve bilirim. Özellikle Musee d'Orsay'da Van Gogh, Monet, Cezanne, Rembrant tabloları görmek beni o kadar etkiledi ve mutlu etti ki anlatamam. 











Luxembourg bahçelerine ise bayıldım. Resmen ruhumuz dinlendi bu uçsuz bucaksız bahçede. Sonbaharın en güzel renkleri bizim bir bir selamladı :)


















Akşam ise romantik Eiffel gezimiz bizi bekliyordu :) Eğer sıradan bir Eiffel turu yapmak istemiyorsanız ve tarihte ufak bir gezintiye çıkmak istiyorsanız bu turları şiddete tavsiye ederim. Süper eğlenceli bu gezide Eiffel'in makine dairesine kadar sızdık :) Detaylar için bu linke bakabilirsiniz.

Eiffel'e gelecek olursak... Ne söylesem boş sanırım. Ben böyle görkemli birşey görmedim. Eiffel'i görünce adeta büyülendim. Paris'e sırf Eiffel için gidilirmiş bunu farkettim. Çünkü gerçekten hayret uyandırıcı bir yapı. 















Böylece ikinci gününde sonuna gelmiş olduk :) Diğer günler için beklemede kalın :))


20 yorum:

  1. Çook iyi ya ! ne güzel gezmişsin canıkom, :} çok özel değilse yaındaki kuzen falanmı yoksa sevgülünmüğ merak ediyorum :}

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha canim ya herkes biliyor hemen hemen sen kacirmissin demek ki :)) evliyim ben esim yanimdaki ;) tesekkur ederim canim ;)

      Sil
    2. Aaa ya ürün yazıları gezi yazılarına bakıyorum hep ama görmedim bebemm ,okudum bunuda ıyıce baktım birşey yazmıyor didim sorayım ne mutlu canım,benziyorsunuz bırbırınıze yakışıyorsunuz da maşallah, iyi gezmeler size öptüm :*

      Sil
    3. olsun canım nolcak istediğini sorabilirsin ;) hiç sıkıntı yok. teşekkür ederim canım öptüm bende :)

      Sil
  2. Ya yazdiklarin ve fotograflar beni 2 yil önce yasadigim Paris anilarima geri götürdü. Nasil güzeldir, özeldir o sehir, bilirim. Esinle harika cikmissiniz canim, keyifle okudugum bir post oldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anilara donmek ne guzel seydir :)) sevindim seni anilarina goturdugume canim :) dedigin her kelimeye katiliyorum. Gercekten bende bu harika sehirden cok etkilendim ve tadi damagimda kaldi :) cok tesekkur ederim canim. Umarim devaminida zevkle okursun :)

      Sil
  3. Ayyyyy cok cok keyifli olmuuuus benimde hayallerimin arasinda Paris :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim cok tesekkur ederim :) en yakin zamanda gidersin umarim cunku cok keyif alacagini tahmin ediyorum ;)

      Sil
  4. Nasil guzel resimlerrr hayran kaldimm :)) ne guzel gezmissiniz vallahi sizinle gezmis gibi oldum. Sende resimlerde sahane cikmissin esinle canim. Devamini bekliyorum yazinin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :)) begenmenize sevindim. Ayrica yeni yazi yolda birazdan gelcek ;)

      Sil
  5. Ayyyy canim yine nerdeyse ayni bir fotografimizi buldum, yemin ederim bir tek senin blogunda böyle oluyor, aklimdanda geciriyorum kizi rahatsiz ediyorsun sus diye ama fotografi görür görmez "aynen böyle benimde fotografim var" diye gecirdim heykellerin önünde, sana mail olarak yollarim :D Görsel ikizim benimmm, sen tabii ama daha güzelsin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahah :))) güldürdün beni :) napcaz bu benzeyen resimlerimizi ? bir kolaj yapsak mı ? :P tatlım ben hiç rahatsız olmam öyle şeylerden bilakis mutluluk duyuyorum olur mu öle şey hiç :) muhakkak at mail bekliyorum, merak ettim :) görsel ikizin olmaktan mutluluk duyarım efenim :) ayrıca sende o kadar güzelsin kiii :) ben biliyorum gördüm yaa fotonu bütünüyle :)) öpüorum çok

      Sil
  6. bu postu kaçırmışım hemde bu postu yani :))
    anlamışsındır benim tarihi dokulara karşı özel bir merakım var , Türkiye'deki bütün antik kentleri yıllarca gezdim ama yurtdışı biraz zor :(( olsun sayende görüyoruz :)
    eyfel o kadar büyüleyiciymiş yav !! sonuçta metal yığını ve bu yığını adamlar hem sembole hemde geçim kaynağına dönüştürmeyi bilmişler , zeki adamlar haklarını vermek lazım :))
    eşinlede bir ömür mutluluklar dilerim cnm , sevgiler ikinizede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) biliyorum daha önceden de konuşmuştuk bu konuyu :) o kadar zor değil aslında artık herşey daha rahat gidebilirsiniz yani :) evet ben eiffel'den çok etkilendim gerçekten. herkeste aynı etkiyi bırakıyor mu bilmiyorum ama bence o metalden ibaret değil :) Gustav Eiffel'e teşekkür edelim o zaman :) Çok teşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için :) Sevgilerrr bizden de :)

      Sil
  7. Ayh harika gorunuyorsunuz tatlimm. Ozellikle senin tarzina, sapkana bayildim. Nerden sapkan acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :)) H&M'den almıştım, bulabilirsin hala ;)

      Sil
  8. Yaklaşık 3-4 sene evvel gitmiştim Paris'e.Mutalaka bir daha görmek istediğim yerlerden biri oldu.
    Siz de çok güzel bir gezi yapmışsınız.

    Paylaşım için teşekkürler.Bu arada çekilişim var, beklerim.

    http://yasamizi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tekrar nasip olur size de. Ne kadar gitsende doyulmaz herhalde bu şehre :) Gelirim elbette ;)

      Sil
  9. Pariste aşk başkadır :) sizde çok tatlı ve aşk dolu görünüyorsunuz canım maşallah, fotolar da harika!

    YanıtlaSil