14 Ekim 2014 Salı

PARIS DAY 3



Paris'in ikinci gününden herkese merhaba :)) Fransızların çok kibar insanlar olduğu söylemiş miydim? Peki dilencileri bile kibar demiş miydim ?? :)) Gerçekten herşey için söyleyecekleri bir merci'leri ve bon jour'ları var :)

Üçüncü güne Ressamlar Tepesi'yle başladık. Sacre-Coeur bazilikası tüm görkemiyle bizi karşıladı. Sabah mahmurluğumuzu sokak aralarında elele dolaşarak ve butiklere bakarak atlattık diyebilirim :)




Hemen ardından Paris operasını gezmeye gittik. İşte o zaman dedim ki bu operaysa bizim ki ne :) Çünkü küçük bir müzeyle karşı karşıyaydık sanki. İhtişamlı, müthiş bir yer.










Operanın çok yakınında bulunan meşhur Galeria de Lafayette alışveriş merkezini görmeden dönmek olmazdı. Paris uçağına binmeden önce sevgili Kendinin Ruh Doktoru'yla instagram üzerinden mesajlaşmıştık ve benden Cath Kidston tabak rica etmişti. Ve araştırdığım kadarıyla Galeria de Lafayette vardı. O kadar gezmemize rağmen bir türlü ev dekorasyonu kısmını bulamadık, adeta kaybolduk içinde. En sonunda orda ki görevlilerden birine sordum ama kız markayı bir türlü anlayamadı. Bütün yazıların fransızca olmasıda cabası !! Sonuçta bulamadım ve alamadım :( Kusura bakma sevgili arkadaşım, sana tabak borcum olsun. En komiği ise otele döndükten sonra "Aaaa maison ev demektiiiiii, demek ordaymışşşşş" diye aklımıza dank etmesi oldu.

Galeria de Lafayette'den çıktıktan sonra şu çok merak ettiğim Marais'e doğru yola çıktık. Kitapçılar, çiçekçiler, çeşit çeşit kafeler. Çok sevimli hoş bir yer. Ara sokaklarda kendi kendimize gezerken bir de ne görelim Victor Hugo'nun eviiiii !!!!!! Ne kadar heyecanlandım anlatamam. Ama sonra heyecanım fıss diye söndü. Çünkü pazartesi günleri kapalıymış :// Biraz boynumuz bükük ayrıldık oradan ve görkemli Hotel de Ville'ye de göz gezdirdikten sonra Saint German'a doğru yola çıktık :) Gitmişken tarihi Les Deux Magots'da birer kahve içelim dedik. Ama açıkçası ben beklediğim şeyi bulamadım bu kafede. Sonradan farkettik ki ara sokaklarda daha tarihi ve güzel kafeler varmış. 
Ara sokaklardan dolaşa dolaşa Seine Nehri'ne vardık ve mükemmel manzarayla bir süre bakıştık, asma kilitlerin takıldığı köprüyü geçtik.










Sonra benim gündüz gözüyle Eiffel'i göresim tuttu. Bildiğiniz çocuklar gibi tutturdum. Çok isteyince olmaz yaaa aynen öyle oldu işte. Bir yandan yağmur soğuk bastırdı, öbür yandan da tam istediğim noktanın ters tarafına çıkınca ordan birkaç görüntü yakalayıp otele geri döndük.



O gün evlilik yıl dönümümüzdü. Akşam yemeğini için sevgilim bana sürpriz yapmış :) Beni romantik ve hoş atmosferli Pasco restaurantına götürdü. Şaraplarımız ve yemeğimiz eşiliğinde çok güzel bir akşam geçirdik. En son yediğim dev makaronsa beni oldukça mutlu etti :) 


Dördüncü günüde böylece sonlandırdık :) Devamı için yarını bekleyin...


18 yorum:

  1. Kizzzz sen ne zaman gittin Paris´e, ben daha yeni görüyorum süpersin :D Pharmacielere ugramadan dönmedin insallah, ayyy yakinimda olsaydin bende eline bir siparis kagidi tuttururdum haha ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) bayram tatilinde gittim canım. ama ne yazık ki gidişimizde dönüşümüzde biraz maceralı olduğu için ben ne duty free'ye ne de pharmacielere doğru düzgün giremedim. birde gezilecek yerler çok bol olunca pek vakitte kalmadı açıkçası. bende kendimi akışına bıraktım :)) inşallah bir daha gitmek kısmet olursa bakarız artık :) o zaman sizleride unutmam ;)

      Sil
  2. Harika fotoğraflar, bayıldım canım;)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel fotoğraflar harikalar bayıldım , çeken ellerine sağlık :)
    hele opera binası o nasıl bişi ya bide fotoğrafa izin veriyorlar nasıl güzel korunmuş bi yapı
    gidemesek bile sayende oraları görmekde güzel saol :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :)) evet opera binasina once burun kivirmistim ne var ki burda diye ama icine girince anladim ki cok sey varmis ! Fotografa birtek musee d'orsay da izin vermediler. Diger yerlerde rahatca cektik yani:) umarim gitmek sizede nasip olur :)

      Sil
  4. Ahh paris ahh ! Dili gibi kendiside romantik şehir...
    banada beklerim her ne kadar böyle güzel yerleri gezme fırsatım olmasada (:
    heraninpaylastiklari.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gercekten bosuna romantik dememisler :)) olur mu hic her turlu icten paylasim benim icin kiymetlidir. Hemen geliyorummmm ;))

      Sil
  5. Belcimmmmmmmm ahhh cok kiskandim bende gitmek istedimmm muthis kareler ... Gezinin bu postu cok kiskandirici oldu bak :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canimmm :)) sevdiceginle gitmek nasip olur insallah sanada ;)) cok tesekkur ederim ;)

      Sil
  6. MACARON ASKI! Ya bayiliyorum sunlara, özellikle Ladurée'nin macaronlarina.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim bende bayiliyorum :) burda yediklerimden oldukca farkliydi ic dolgusu falan. Ladurée'da denedim harika gercekten ;)

      Sil
  7. Fotograflar harika !! Ne guzel bir opera binasi o oyle. Ya o kopru ! :)) hepsine ayri ayri asik oldum :)

    YanıtlaSil
  8. İçimi açtı fotoğrafların. Sen de fotoğraflar da Paris de çok güzelsiniz:) Severek takipteyim.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel fotoğraflar çok beğendim .Bloğunuz da çok şık .Takipçinizim artık :)

    YanıtlaSil