3 Kasım 2014 Pazartesi

MOSCOW CITY DAY 1-2



Sonunda kavuştukkk !! :))) O kadar çok anlatacağım şey var ki açıkçası fotoğrafları düzenlerken nerden başlasam, ne anlatsam diye epey düşündüm. Sonra yine Paris gezisinde olduğu gibi Moskova'yı da bir kaç güne bölmeye karar verdim. Nerdeyse 500'e yakın fotoğraf çekmişim, bir güne sıkıştırmamı beklemeyin yani benden :))

Gelelim Moskova seyahatimize.. Eşimin erkek kardeşi, pek sevgili kayınbiraderim Moskova'da yaşıyor. Uzun zamandır aklımızdaydı ziyaret etmek. Geçen hafta ancak mümkün oldu. Atladık uçağa 3 saat sonra Moskova'dayız. İşin en güzel yanı ise aktarma yapmadan direk Ankara'dan gidebilmek oldu. Moskova'ya iner inmez buzz gibi bir hava bizi karşıladı. Hemen şapkalar, eldivenler takıldı tabi :)

Bu sefer otelde değil evde kaldık. Bildiğiniz minik bir daire :) İlk gün yol yorgunluğu, eve varış falan derken akşamı ettik tabi. Ardından ünlü Kızıl Meydan'ı görmek için yollara döküldük. Bir şeyler içtik, Kızıl Meydan'da ki ünlü alışveriş merkezi Gum'ı gezdik. Sonra evimize döndük.

Ertesi güne ise İsmailovski Kremlin'i gezerek başladık. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki ilk iki günü kayınbiraderimin eşliğinde geçirdiğimiz için ne indiğimiz durağa, ne bindiğimiz durağa, ne tabelalara, ne yazılara dikkat ettik :) Ama sonra Kiril Alfabesiyle başbaşa kaldık :) Sakın gözünüz korkmasın böyle dedim diye. Öncelikle muhakkak metro duraklarının latin alfabesiyle de yazılmış durak isimlerini içeren bir harita edinin. İnternette görsellerden kolaylıkla bulabilirsiniz. Sonrası ise biraz çalışma istiyor. Bir gün önceden muhakkak nereye gideceğinizi, hangi duraktan inip bineceğinizi ve en önemlisi de aktarma yapıp yapmayacağınızı belirleyin ve bir yere not edin. Paris metrosu bence Moskova metrosundan 2 kat daha karşıktı. Çünkü Paris'te bazen bir hattın üstünden başka metrolarda geçiyor. Moskova'da ise bir hattan belli bir metro geçiyor.

Evet nerde kalmıştık İsmailovski Kremlin diyordum. Burada neler var diyorsanız öncelikle kocaman bir pazar yeri var. Her türlü hediyelik eşyayı, ıncığı, bıncığı en uygun fiyata bulabilceğiniz yer burası. Sakın gidip Arbat'tan hediyelik eşya falan almaya kalkmayın yani. 

Ve sonra isterseniz Ekmek Müzesi'ni, Votka Müzesi'ni, Minyatür Müzesi'ni ve Rus Deniz Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Her müze ayrı ayrı ücretli.











Biz Votka Müzesi'ne girmeye karar verdik. Burda hem Votka'nın nasıl yapıldığı, günümüze nasıl geldiği kanıtlarıyla anlatılıyor hem de dünden bugüne görebileceğiniz bir sürü votka şişesi var. Özellikle matruşkalı votka şişeleri benim favorim oldu :)

Bir başka güzellik votka müzesinde tek şat votka ikram edilmesi. Diğer bir seçenek ise sıcak ev yapımı votka deneyebiliyorsunuz. Müzeye girmeden önce o kadar çok üşümüştük ki hemen sıcak votkaları kaptık. Tadı votka gibi değil, sıcak şarap gibi çok hoş,soft bir tadı var. Çok zor ısınan birisi olarak sıcak votkayı içtikten sonra bir ısındım bir ısındım anlatamam :)

Müzeden sonra biraz etrafı dolaştık, ben resim çektim, birkaç hediyelik aldım :) 

Unutmadan İsmailovski Kremlin'e gitmek için Partizanskaya istasyonunda inip birazcık yürümeniz gerekiyor.





 Tabi herkes gibi bizde ilk gittiğimizde metro duraklarını çok merak ediyorduk. Sanat galerisi gibi demişlerdi az bile söylemişler. Mesela aşağıda görsellerine paylaştığım metro durağının adı Ploshchad' Revolyutsıı. 3 nolu mavi hat üzerinde. Heykellere baktığınızda ilk dikkatinizi çeken şey cilalanmış gibi parlayan kısımlar oluyor. Mesela aşağıdaki heykelde köpeğin burnu pırıl pırıl. Sebebi ise sınavlarını geçmek isteyen öğrencilerin gelip köpeğin burnunu okşaması. Şans getirdiğine inanıyorlar :) İlginç değil mi ? :)



Bu güzel günün akşamında ise bir Moskova Sirki görme şansına eriştik efendim :) Gayet güzel bir deneyim oldu. Sadece bana fotoğraf çekmek yasak dediler ama o da ne bir baktım millet şakır şakır çekiyor. Ve bunu farkettiğimde sirk ne yazık ki bitmek üzereydi. Benim elime de sadece bir kaç fotoğraf geçti :)




 Eve dönüş sırasında yine meşhur bir metro istasyonundaydık. Adı Komsomolskaya . 1 nolu kırmızı hat üzerinde. Güzelliğine bakar mısınız ?!! Hayran kalmamak elde değil !





Birinci ve ikinci gün böyle geçti. Yarın sizi inanılmaz müze turları bekliyor. Çok yoğun ve hareketli geçen 3. Moskova Günü için yarın buluşalım. Herkese güzel bir hafta diliyorum :))

17 yorum:

  1. Canım benim ya çok güzel resimler çekmişsin bayyyyııılldımm bir an orada olmak istedim ayrıca 7 ve 8. resimler harika komik olmuş :) emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler tatlim :) evet benim favorimde 8. Foto haha :))

      Sil
  2. Mükemmel resimler mükemmeeeeeel , moskovada çok renkli bir yermişşşş bayıldım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlim gercekten guzel. Gidip gezilmesi gereken yerlerden biri. Hatta St. Petersburg daha da guzel diyorlar ;)

      Sil
  3. Belli ki harika bir gezi olmuş, harika kareler yakalanmış, bayıldım canım;)

    YanıtlaSil
  4. Cok eglenceli fotograflar, mükemmel yakalamissin! Böylelikle bizi de gezintiye cikardigin icin tesekkürler. Nedense Rusya'ya hic merakim yoktur hatta asiri da gicik olurum, senin sayende oralara samimiyet gelmis :)))).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda ben merak ediyordum ama birazcikta onyargiliydim. Nasil olacak diye dusunuyordum. Bekledigimden cok cok daha guzel bir gezi oldu :) ah tatlim yaa ne guzel bir laf etmisdin oyle cok tesekkur ederim :)) biraz merakini cekebildiysem ne mutlu ;)

      Sil
  5. Wowww moskova bekledigimden cok daha güzelmis, nekadar sIk bir metro yeri orasi öyle, parisde bazi yerler resmen dökülüyordu haha :D Simdi ruslarin neden vodkaci olduklarida belli oldu, meger adamlar ancak isiniyorlarmis ;D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayh evet Paris metrosu bir de kotu kokuyordu. Bunlarin meteo duraklari apayri birer dunya gercekten :) haha evet tatlim hatta bir donem oyle bir soguk olmus ki hukumet bedava votka dagitmis herkese :))

      Sil
  6. cok sevıyorum sızın boyle bızı baska ulkelere goturdugunuz yazıları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende cokkkkk mutlu oluyirum boyle yorumlar karsisinda :) cok tesekkur ederim ;)

      Sil
  7. Cook güzel resimler.Gördügüm en güzel Metro, harika.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) daha guzel fotolar yarin gelcek ins ;)

      Sil
  8. Yine heyecanla dinledim ve seyrettim, yarınki serüveninizi sabırsızlıkla bekliyorum canımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben cok yazdim okumaktan sklcklar diye dusunurken sizlerin bu kadar keyif almasi beni daha mutlu bir blogger yapiyor, hevesim artiyor :) yarin yeni macerada goruselim o zmn tatlim ;)

      Sil
  9. canım yeni fotoğraflar bekliyoruz

    YanıtlaSil