30 Mart 2015 Pazartesi

DIY: TABURE YENİLEME



Herkese haftanın ilk gününden merhaba ! :) Bugün yine seveceğinizi düşündüğüm bir fikir ile geldim. Evimizde iki tane taburemiz vardı ve ben ne yazık ki bu tabureleri yatak odamı boyarken baya haşat etmiştim :(

Geçenlerde Pinteres'ti karıştırırken karşıma çoğunlukla boyama fikirleri çıktı (bu arada bu ay Evim Dergisi'nde de tabure boyama ile ilgili güzel fikirler var, aklınızda bulunsun). Fakat boyamaktan daha farklı birşey yapmak istediğime karar verdim ve bu fikri buldum.

Bu fikri hayata geçirmek için tek ihtiyacınız olan ahşap zımparası, silikon tabanca ve hindistan cevizi ipi. Hindistan cevizi ipini ben Bauhaus'un bahçe kısmından alıyorum. Bu ipten bulamazsanız başka bir ip ile de deneyebilirsiniz.

İlk hali bu şekildeydi...



 Sonra üstünü ve yanlarını hafif zımparalayarak eskimiş ifadeyi elde ettim.



Ardından hindistan cevizi ipi ile taburenin alt kısmını sarmaya başladım. İşe başlamadan önce taburenin altında kalacak şekilde ipin ucunu silikon tabanca yardımı ile yapıştırdım.


Ve sarmaya başladım...

  
Ve işte sonuç.. Ben bu görüntüden oldukça hoşnut kaldım. Hem dekoratif duruyor hem de taburenin altına birşeyler yerleştirme imkanı sağlıyor. İster dergilerinizi koyun, ister benim gibi mum, çiçek.. Artık orası size kalmış :) Bir başka fikirde ipi diğer tarafa sardırmak, hatta sardırırken birbiri içinden geçirerek sedir görüntüsü de yaratabilirsiniz. Umarım hoşunuza gitmiştir :) Herkese güzel bir hafta diliyorum...




11 yorum:

  1. Çok şık olmuş Belçim'cim. Her yaptığın şey ayrı bir güzel oluyor. :)

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok şık olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Eline saglik cok orjinal güzel olmus :)

    YanıtlaSil
  4. cok sık olmus canım gule gule kullan :)

    YanıtlaSil
  5. Bayiliyorum senin bu DIY yazilarina. Ev dekorunda tam bir ilham kaynagisin Belcimim! Emegine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylemcimm çok teşekkür ederim. Eğer gerçekten ilham verebiliyorsam ne mutlu bana :)))

      Sil
  6. NIce!
    Also like the blue flowers on that pillow... maybe i will try to copy that ;)

    YanıtlaSil