30 Nisan 2015 Perşembe

COLORFUL POTS



Bahar sonunda geldi :)) Aslinda bahardan once biraz yazda gelmis olabilir. Cunku dun derece nerdeyse 28'i gosteriyordu !! Yani baharlik ceketleri giyemeden yaza sicramis olabiliriz :)

Baharda yapilacaklar listesinde elbette bir balkonunuz ya da bahceniz varsa onlari duzenlemek birinci sirada yer alabilir. Iste bu yuzden bugun size hosunuza gidecegine inandigim cok basit ama eglenceli, ustelik renk katacak bir proje gostermek istedim. 
Evinizde bol bol saksiniz varsa onlari kendi dokunuslarinizla cok daha guzel hale getirebilirsiniz. Lazim olanlar sadece istediginiz renk boya ve firca. 

Ben saksilarimi boyarken duzgun ve temiz bir goruntudense firca izlerinin oldugu, daha yamuk bir goruntu olusturmak istedim. Bu goruntu bana daha dogal ve sevimli geliyor. Ama siz daha duzgun bir goruntu elde etmek isterseniz saksinizi boyamak istediginiz yeri bos birakarak yukarisini bantlayip, iki uc kat boyayabilirsiniz.


 Benim yaptigim asamalara gelirsek boyamak istedigim yerden itibaren firca ile cok duzgun olmasina ozen gostermeden bir cizgi cektim.


 Ardindan da yapi marketlerde bulabileceginiz bu sunger uclu firca ile yukardan asagiya dogru boyayi surdum. Gordugunuz gibi sunger izleri belli oluyor :)




Bu arada feslegenlerimde baya buyuduler :)


Mavi olani yaparken ise ince bir cizgi cektikten sonra bu sefer yine ince uclu firca ile devam edip saksinin dokusunuda kapamayacak sekilde gelisi guzel boyama yaptim.


Burda daha detayli gorebilirsiniz. Ben bu tarz goruntulerden hoslaniyorum acikcasi. Sizde begendiyseniz bu basit calismayi saksilarinizi renklendirmek icin yapabilirsiniz :) 



5 yorum:

  1. Yaa yine cok güzel olmus, emegine saglik kuzum. Ilham perisisin :))

    YanıtlaSil
  2. canim cok guzel olmus ellerine saglik :) bu arada gecen ay seni Evim Dergisi'nde gorunce cok mutlu oldum. Basarilarinin katlanarak devam etmesini dilerim :))

    YanıtlaSil
  3. Maşallah fesleneğine nazar değmesin inşallah :) Fırça darbeleri Daha güzel doğal bir hava katmış saksıya canım :)

    YanıtlaSil