8 Nisan 2015 Çarşamba

FESLEĞEN


Bitkiler konusunda çok iyi olduğumu söyleyemeyeceğim. Ya çok su verip çürütüyorum ya da az su verip kurutuyorum. Çok sevgiden sanırım :) Allah'tan birkaç tane kendi kendine yaşayan çiçeğim var da bana tahammül ediyorlar :)


Geçenlerde de Bauhaus'tan küçük poşetler içinde satılan fesleğen tohumlarından aldım. Hava bir türlü düzelmeyince daha fazla sabredemedim ve fesleğenlerimi demin ektim.

Saksının yarısına kadar bitki toprağı koyup üzerine tohumları serpiştirdim ve üstünü yine toprakla kapadım. Elimle toprağı çok hafif sıkıştırdıktan sonra fısfıs ile ilk can sularını verdim. 

Ve üzerlerine kara tahta boyası ile boyadığım kağıtlardan birer isimlik yaptım. Umarım güzel güzel büyürler de sizlere de gösteririm :)









12 yorum:

  1. Ay cok tatli olmus, hadi bakalim simdi büyüsünler! :)

    YanıtlaSil
  2. insallah buyuyup kocaman olurlar ve her dokundugundan misler gibi kokarlar sevgili Belçim, tabii soslara salataya kattigi lezzetse tartisilmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum :) iyice buyusunler tadina bakicam zaten :)

      Sil
  3. Ne kadar şirin olmuş :) Büyüyüp serpilince de görmek isteriz fesleğenleri :* :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim :) asama asama fotografliyorum, kocaman olduklarinda paylasacagim insallah :)

      Sil
  4. mıs gıbı kokacaklar ohhh sefan olsun :))

    YanıtlaSil
  5. Son hallerini merak ettim doğrusu:) Benimde Fesleğen deneyimim olmuştu amma sonunda bir bitki katili olduğum kanaatine vardım :) artık gerçekimsi yapay çiçeklerle komşu çatlatıyorum :p :) Takibindeyim artık canım senide bloguma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba :) feslegenlerin son hali su postta var bakmak istersen http://beauthingsforme.blogspot.com.tr/2015/04/colorful-pates.html#more . Vallahi cicek konusunda bende pek basarili degilim ama inatla almaya devam ediyorum :)) bir tek bambuda basari yakaladim cunku bakimi cok kolay :) elbette gelirim :) sevgiler

      Sil