21 Mayıs 2015 Perşembe

CANNES - ANTIBES (DAY 1 - 2)

16-19 Mayis tarihleri arasinda gerceklestirdigimiz Nice maceramizin sonuna geldik ne yazik ki :( Elimde cok guzel anilarla beraber 300'e yakin cektigim resim ve aklimda her yerin kendine ozgu o inanilmaz manzarasi kaldi diyebilirim :) Ha birde insanoglunun sinirlari zorladi mi yapamayacagi sey olmadigini ogrendim. Mesela gunde 30 km yurumemiz gibi ! :)) 
Fazla resim cektigim icin ve hemen hemen hepsini sizlerle paylasmak istedigim icin aslinda 2 gunde sonlandiracagim bu gezi yazisini 3'e cikarmaya karar verdim. O yuzden bu yazimda Cannes ve Antibes, ikinci gun Nice ve ucuncu gun icin  Monaco-Monte Carlo'yu paylasacagim sizlerle :)

Nice gitmeden bir hafta once eger etrafida gezmek istiyorsaniz bir plan cikarmanizda fayda var diye dusunuyorum. Biz Gare Nice Ville 'e cok yakin bir otelde kaliyorduk ve bu yakinlik epey isimize yaradi diyebilirim. Sehirde Nice icerisinde tramvay ve otobusle, Nice disarisina ise yine otobus ve trenle ulasim mumkun. Mesafelerde cok uzak degil. 
Ilk gun biz normalde 18:00-18:30 gibi Nice de oluruz diye dusunurken rotar sonucu maalesef 19:30 gibi Nice'e inis yaptik. Havaalaninda iki adet terminal var; Terminal 1 ve Terminal 2. Biz Terminal 1'den cikis yaptik ve 99 numarali otobus ile otelimize cok yakin bir konumda indik. Cantalari odaya attigimiz gibi hemen Cannes'a dogru yola ciktik.
Iste bu resimlerde gordugunuz Gare Sncf Nice Ville. Bilet alirken biraz sorun yasadik. Bileti ister vezneden isterseniz de makinalardan alabiliyorsunuz. Sari makine onceden rezervasyon yapmak icin kullanilan bir bilet makinesi, mavi olan ise normal bilet alabileceginiz bir makine. Ama ne yazik ki mavi bilet makinesinde ingilizce secenek yok :) Yine de uc asagi bes yukari anliyorsunuz :) Bir de bilet okutma makinesi var ki evlere senlik :) Epey ugrastik okutacagiz diye ama sonra puf noktasini ogrendik. Bileti biraz sola yaslamak gerekiyormus :) Gidis donus Cannes icin sanirim 21 euro gibi birsey odedik. Yol yaklasik 40-45 dk surdu ve iste Cannes'dayiz !!


Gitmeden once film festivaline denk gelebilecegimizi bilmiyorduk. Gelmeden bir hafta once ogrendik ve acikcasi denk gelmesi cok cok guzel oldu bizim icin. Inanilmaz sasaali, luks bu caddelerin keyfi ancak boyle bir zamanda insana keyif verebilirdi sanirim :)



 Etraf inanilmaz kalabalikti. Oteller tiklim tiklim.. Ve otellerin onunde bile unluler cikacak diye bekleyen buyuk insan kitleleri vardi. Cannes'dan Nice'e son tren 23:10 da oldugu icin biz yaklasik 1-1:30 saat gezebildik. Daha cok vaktimiz olsaydi kirmizi halinin basinda beklemeyi dusunurdum :) Ama bu kisitli surede ne yazik ki unluleri goremedik :(





Tabi donuste Cansu Dere'yi gorduk o ayri :)) Biliyorsunuz kendisi bu sene L'oreal Paris'in guzellik elcilerinden biri olarak Cannes'daydi.




Kumsalda yazlik sinema kurulmustu. Oteller inanilmaz gorkemliydi ve hemen hemen hepsinde bir film afisi ya da unlu film aktris ve aktorlerinin resimleri,  heykelleri bulunmaktaydi. 




Aklimiz her ne kadar Cannes'da kalsa da treni kacirmamak icin Nice'e otelimize donduk ve ertesi gune enerji toplamak icin dinlenmeye cekildik.

Ertesi gun planimiz sabah Antibes'i ogleden sonrada Nice'i gezmekti. Antibes yine Cannes'a cok yakin ama durak olarak Cannes'dan once olan bir kasaba ( sanirim kasaba diyebilirim). Ulasim yine trenle saglaniyor. Antibes'te gezilecek yerler arasinda Picasso Muzesi , kale ve botanik bahcesi bulunmakta. 




Kale icine turlar saat basi yapiliyormus ! Biz sanirim 10'u 10 gece falan gibi ordaydik ve daha gezilecek bir suru yer oldugu icin 50 dk beklemek istemedik. Kalenin etrafindan dolasip, manzarayi seyrettik sadece.




Bu da bir baska muze. Ne yazik ki kapaliydi.



Bu arada her yerde goreceginiz Savonniers sabunlarindan almayi unutmayin. Inanilmaz guzel kokuyorlar.






 Picasso Muzesi yine gezilmesi gereken muzelerden. Kucuk bir detay muze saat 12:00 ve 14:00 arasi kapali ! 


O sokak senin bu sokak benim diye gezerken Antibes'in pazarina denk geldik. Pazarda cicekten, baliga, midyeden, peynire, sebzeden, meyveye kadar hersey vardi :)







Ve tabi kucuk aralarda kendimizi de odullendirdik. Antibes'ten sonra Nice'e geri donduk. Mumkun olursa Nice'ide yarin anlatacagim. Simdilik bu kadar :) Keyifli bir gun diliyorum herkese :)


13 yorum:

  1. Ahhh Cannes'ı sadece 1,5 saat mi gezebildiniz.... Bir dahaki gidişlere artık, insan yetişemiyor resmen oralarda programa....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınırlı vakitte bir de cok gezilecek yer oldu mu oyle oluyor ne yazik ki :) evet insallah bir dahaki sefere.. Yine de o atmosferi solumak bile guzel :)

      Sil
  2. Karelerin hepsi birbirinden güzel, masallah sana! :)

    YanıtlaSil
  3. Harika resimler.. İnsanın oralara gidesi geliyor. Tabi imkan meselesi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) en kisa zamanda size de nasip olur insallah :)

      Sil
  4. Belçim zevkle ve keyifle gezdim fotoğrafların arasında,çok da özendim,sabırsızlıkla bekliyorum diğer yerleri,,festivale denk gelmeniz şahane :) burda da yazın açık sinema keyfini yaşıyoruz,ayın altında çok güzel oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok sevindim keyifle okumaniza :)) Nice yazisinida begenirsiniz umarim. Biz buralarda pek rastlamadigimiz icin acik hava sinemasina orda benimde cok hosuma gitti gercekten :)

      Sil
  5. inanılmaz güzel fotoğraflar, sen de tabi! dar sokakları her zaman çok beğenmişimdir..

    YanıtlaSil
  6. Cok güzel yerleri gezmissin Belcim'cim, senin bu gezi yazilarini cok begeniyorum. :) Macaronlardan bana da getirseydin keskeeee :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler Eylemcim :) Begenmene sevindim :) Bir daha ki sefere o zaman ;))

      Sil