22 Mayıs 2015 Cuma

NICE (DAY 2)



Antibes'ten sonraki ikinci duragimiz Nice'di. Nice'i tarif etmem gerekirse soyle dusunun deniz ve manzara olarak bizim Akdeniz'den hicbir farki yok. Ama bu sehri guzel ve anlamli kilan yegane sey tarihi dokusu. Bizde kiyilari cesit cesit luks oteller kaplamisken burda tamamiyle halka ait bir plaj ve Nice evleri sizi karsiliyor. Insani buyuleyende iste bu guzelligi oluyor diyebilirim. Nice'in boydan boya uzanan yukaridaki resimde de gorebileceginiz sahil yolunun adi Promenade Des Anglais. Bu sahil yolunda yuruyus yapip, arada bir soluklanip gelen geceni seyredebilirsiniz.

Bu uzun sahil yoluna gecmeden once bizim ilk duragimiz Musee d'art Moderne et d'art contemporain Theatre yani Modern sanat muzesi oldu. 




Hemen ardindan sehrin sokaklarinda turlamak icin yollara dustuk. Nice'in en onemli ve unlu olan Massena meydanini yatay kesen cok ama cok guzel bir park var burda. Adi Promenade du Paillon. Bu parki ozel kilan sey yemyesil ve sanki sonsuzluk hissi verecek kadar uzun olmasi. Parkin Massena meydanini kestigi yere geldiginizde sagda ve solda fiskiyeli havuzlar goruyorsunuz.





  Ama bu havuzlar biraz degisik :) Altta gordugunuz su buhari verip sizin serinlenemize yardimci oluyor.

  
Diger havuzda ise araliklarla duran fiskiyeler var. Fiskiyeleri oyun haline getirmis ciplak cocuklar ve onlarin peslerinde kosan ebeveynler :) Tamamiyle ozgurler ve inanilmaz egleniyorlar :)


Iste meshur Massena meydani :)




 Nice'de gormeniz gereken yine onemli yerlerden biri Vieux Nice denilen eski Nice. Daracik sokaklari, rengarenk evleri, evlerin cicek tasan balkonlari burayi gormeniz icin yeterli nedenlerden sadece birkaci.
 Yine eski Nice'in oldugu yerde gunduzleri pazar alani aksamalari ise lokantalarin sandalyelerini dizdigi bir yer bulunuyor. Internetteki arastirmalarimiz dogrultusunda biz burda La Safari adli bir restaurantta pizza yedik ama acikcasi yanik gelen pizzalar pek hosumuza gitmedi. Yinede belki deniz urunlerini deneyerek fikir sahibi olabilirsiniz.




  Eski Nice evlerini birakip yukari dogru ciktiginizda Nice'in tum guzelligi gorebileceginiz La tour Bellanda yani Bellanda kulesini goreceksiniz. Bu kuleye normalde asansorle cikilmasina ragmen bizim gittigimiz gun asansor kapaliydi ve evet o kadar merdiveni ciktik :)






  Cunku bizi sonunda essiz bir manzara bekliyordu ve buna degerdi. Kulenin dahada yukarisina cikilabiliyor. En yukarisi ise bir park.






Manzaranin ve Nice evlerinin guzelligine doyduktan sonra bir kahve ve krep molasi verdik. Karsi tarafinda bir kilise ve etrafinda bolca kafenin mevcut oldugu kucuk bir meydanda Antonia adinda bir kafede oturduk. Soluklanmaniz icin guzel bir yer. Nice'in meshur dondurmacisi  Fenocchio 'in hemen yaninda ;)


Sonra yine yola koyulduk ve biraz sahil kisminda yurumeye karar verdik. Sahil yolunun diger ucunda bizi meshur otel Hotel Negresco karsiladi. Gecen senelere kadar icinin gezilmesine musaade edilen bu yapi maalesef artik gezilemiyormus :( Ama kapisindan goz ucuyla gordugum kadariyla ici cok sasaaliydi.



Yine Nice sokaklarinda dolasirken ugramaniz gereken dukkanlardan birisi cok eski bir cikolataci olan Maison Auer. Place Massena'da yer alan bu harika cikolataci biz gittigimizde kapaliydi ama icerisini vitrininden gormem bile bana yetti :)


Cikolatacinin hemen yaninda ise A L'olivier  yani cesitli zeytinyaglarinin ve zeytinyagindan yapilan diger urunlerin satildigi bir dukkan var. 


O aksam son duragimiz deniz manzarasina karsi oturup bir kahve icebileceginiz Balthazar Cafe oldu. Ve boylece ikinci gunude tamamlamis olduk. Bir sonraki durak Monaco-Monte Carlo icin beklemede kalin ;)


16 yorum:

  1. Harıka yerler! ıyı gezmeceler kuzular, ıns eşimde benı alır goturur hihihh :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim :) donduk bile ! Insallah sanada nasip olur esinle :) sevgiler

      Sil
  2. mükemel bir gezi olmş canm, görsellere bayıldımm

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar guzel bir yer. Gidilip gorulmeli...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir şehri tanıtmışsınız, Kesinlikle yaşanılacak harika bir yer olduğunu düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende aynen oyle dusunuyorum. Hatta yasayamasan bile imkanlar dahilinde tabi gidip soyle bir ay kalsan bile muhtesem olur diye dusunuyorum acikcasi. insani tazeleyen nefis bir atmosferi var bu sehrin :)

      Sil
  5. Tarihi dokusunu koruyan şehirlerin önünde saygı ile eğiliyorum, çok güzel kareler canım!

    YanıtlaSil
  6. Yaa Nice haritamda isaretlemek istedigim yerlerden birisi, fotograflari görünce hemen gidesim geldi. Harika bir post!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins en kisa zamanda gidersin canim cok cok begenecegine eminim :)

      Sil
  7. Şahane,sahile bayıldım ,ve senin de dediğin gibi denizin dibinde koca koca oteller,daha yeni evimizin önüne yapıyorlar ve artık denizin o kısmına kimseyi almıyorlar halktan,içler acısı...Orda ne kadar uzağa yapmışlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen oyle. Benim Turkiye de anlayamadigim bir durum ne yazik ki ! buna nasil musade ediyorlar aklim almiyor

      Sil