22 Haziran 2015 Pazartesi

AIR DRY CLAY



İşte yine haftanın başlangıcında beraberiz :) Bu hafta ve önümüzdeki haftanın ilk dört günü çok çok yoğun olacağım çünkü yeni birşeyler peşindeyim :)) Yakında bahsederim belki..


Bugün ki projemiz hava ile kuruyan kil :) Uzun zamandır polimer kil ile uğraştığımı hatırlarsınız. Bu sefer farklı birşey denemek istedim. Bu hava ile kuruyan kil hem gramaj olarak daha fazla hem de daha ucuz. Paketi ilk açtığınızda uçuk gri rengi var ve kurudukça beyaza dönüyor. 

Duvarım için birkaç küçük obje yapmak istedim. İşte malzemeler...


Yaklaşık olarak 5 cm büyüklüğünde toplar yapıp, bildiğiniz merdane ile açtım.



Ve şekil verebileceğim birşeyle yuvarlak olacak şekilde kestim. Eğer kenarları kötü olursa hiç telaşlanmayın ;) Nedenini birazdan söyleyeceğim.


Üstlerine delik açmak için pipetten faydalandım.


Ve yazı yazmak için yazı şablonunu kullandım.


Kuruduktan sonra boyamak için hazırlar. Kuruma işlemini hızlandırmak için 50-100 derecelik fırına da koyabilirsiniz.


Gelelim kötü olan kenarlara.. Kenarları kolaylıkla zımpara ile düzeltip pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Hatta üzerini boyadınız ama beğenmediniz diyelim zımparalayın gitsin ! Anında boya gidiyor ;)





Ve işte hazırlar.. Gayet eğlenceli ve dekoratif bir uğraş :)




10 yorum:

  1. Çok hoş olmuş emeğine sağlık Belçim'im :)

    YanıtlaSil
  2. nerden aldınız acaba? bende polimer kil yapmıştım geçen yıl ama onları fırınlamadan önceki renkleri ile fırınladıktan sonraki renklerinde çok değişiklik olduğu için bidaha yapmak istemedim :/ mesela fırınlamadan önce turkuaz gibi fırınladıktan sonra lacivert çıkıyordu ,pembe renk kırmızı vs :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Hangi marka kullanıyorsunuz acaba ? Şimdi şöyle bir durum oluyor. Ben daha uygun fiyatlı olduğu için Cernit marka tercih ediyordum. Fakat zamanla farkettim ki aynen söylediğiniz gibi bazı renkler fırınlandıktan sonra değişiyor. Ve ne yazık ki baya renk almıştım o yüzden kullanmaya devam ediyorum. Ama Fimo için mesela performans açısından çok daha iyi olduğunu söylüyorlar ki fiyat açısından Cernit'e göre epey pahalı. Epey derken yani birkaç renk alacaksanız tutarda ciddi bir artış oluyor. Bende sizin gibi en son beyaz renk polimer kili fırınladığımda bu sıkıntı ile karşılaştığım için bu hava ile kuruyan kili denemek istedim. Office 1 store'dan aldım ben. Resimde gördüğünüz paket 250 gr ve yaklaşık 4.50 TL gibi bir fiyatı var. Denemekte fayda var. Ben memnun kaldım :)

      Sil
    2. Markasını hatırlayamadım şimdi ama fimo değildi ondan eminim :D Bu kilden bulursam deneyeceğim çok beğendim

      Sil
  3. Great ornaments!

    beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  4. Sendeki enerji ve yaraticiligi fotograflarina o kadar güzel yansitiyorsun ki, yazilarini okumak cok keyifli hale geliyor. Blogunu cok mu cok seviyorum, sayin ilham perisi. :)

    YanıtlaSil