17 Haziran 2015 Çarşamba

DIY: PAPER BAG




Bu projeyi önce Pinterest'te sonrada sevgili Cafe Nohut'un blogunda görmüştüm. Uzun zamandır da denemek istiyordum ama kısmet bugüneymiş.

Malzemeler: 

-Beyaz ve samanlı kağıt (İkea'ya da eşyalarınızı paketlemek için kapının önünde duran samanlı kağıtlardan kullandım)
-Bant
-Harf şablonu
-Kalem
-Tırnak makası



Önce beyaz kağıdı sonra samanlı kağıdı bantladıktan sonra, samanlı kağıt içte beyaz kağıt dışta olaca şekilde iç içe geçiriyoruz bantladığımız kağıtları.



Kese kağıdı yapar gibi altını katlıyoruz.




Bende sufle makası ya da şekilli kesen makas olmadığı için kenarlarını nasıl şekilli yapabilirim diye düşündüm ve aklıma tırnak makası geldi. Adı üstünde makas :))


En son dıştaki samanlı kağıdı dışarı kıvırmamız lazım ama ben bunu bir türlü beceremedim !! Kırış kırış oldu :( Baktım olmuyor kağıdı iki tarafından kesip dışarı kıvırdım ve yapıştırıcı ile sabitledim.



Sonra harf şablonu ile istediğiniz şeyi üzerine yazın. Ben böyle birşey tercih ettim :)


Ve işte bitti bile :) Birkaç tane küçük boy yapıp içlerine boyalarımı koymayı düşünüyorum. Balkonda güzel durur bence :) Üstelik yapılışı oldukça kolay :)





8 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, ben de deneyeceğim ;))

    YanıtlaSil
  2. Valla bir türlü deneyemedim bunu sebep saman kağıt satılmaması burada, İkea evinizin herşeyi diye boşuna demiyorlar:)
    O kadar muntazam yapmışsın ki, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet İkea evimizin herşeyi ! Aslında bendeki durum biraz değişik. Mesela geçenlerde de Zara Home'dan birşeyler alırken kasada hediye paketi kağıtlarını gördüm. O da saman kağıt gibi ama biraz daha değişik ve kaliteli. Bana biraz verir misiniz o kağıttan dedim :)) Zaman içinde kağıt avcısı oldum sanırım :) Çok teşekkürler !

      Sil
  3. Ya ççok güzel olmuş, ama en çok bu tırnak makasını kullanmışsın ya hem güldüm hem de çok yaratıcı buldum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) İlla herkesin şekilli kesen bir makası olamaz değil mi ? Olaya alternatif getirdim :))

      Sil