18 Haziran 2015 Perşembe

HEXAGONAL PLANTER


Herkese merhaba ! Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum :)

Uzun zamandır postları yazarken kendimi çok az ifade ettiğimi farkettim. Aslında bu zamanla oluştu diyebilirim. Çok yazı yazdığımda sanki karşı tarafı fazla sıkıyormuşum gibi bir yanılgıya kapılıyorum. Ama bence bu aramızda belli belirsiz bir duvar örüyor gibi. Aslında sohbeti ve konuşmayı çok seven biriyimdir. Her neyse bundan sonra postları yazarken kendi edindiğim deneyimleri de aktararak devam etmek istiyorum.

Gelelim bugünün kendin yap projesine :) Malum kısa olmasına rağmen oldukça sıkışık ve dolu dolu bir yüksek lisans dönemini geride bıraktım. 10 Haziran'da bütün işlerim bitiyordu ve ben ne planlar kurdum  anlatamam size ! O kadar çok özlemiştim ki blogumu. Ders çalışırken aralarda açıp açıp değişik projelere bakıp zihnimde depolamaya çalışıyordum. Haliyle bende bir diy patlaması oldu :) Yani demem o ki hazır Ramazan'da gelmiş zaten gelsin projeler, diyler :)

Bu projeyide yine sıklıkla karıştırdığım ve hergün yeni birşey keşfettiğim Pinterest'ten buldum. Bulduğum projelerin malzemeleri elimin altındaysa demeyin keyfime ! Yok almam gerekiyorsa, hele ki akşam akşam gelmişse aklıma yeni birşeyler ertesi günü zor ediyorum vallahi :) Tabi kırtasiye çalışanları beni sıklıkla gördüleri için o aç ve gözü dönmüş halime oldukça alışkınlar :) Her neyse hadi projeye dönelim :)

Malzemeler:

-İstediğiniz renkte ya da desende yapışkanlı kağıt (İlla pahalı olmak zorunda değil, bazı kırtasiyelerde 3-5 TL'ye satılıyor).
-Makas
-Mezura
-Karton (Benim kullandığım kartondan büyük kırtasiyelerde bulabilirsiniz).


Önce oluşturacağımız saksı için bitkimizin ölçüsünü alıyoruz. Bu aşama oldukça önemli. Aman düzgün alalım ölçüleri !


Sonra aldığınız ölçü boyutunda bir karton kesiyoruz.


Mesela benim ölçüm 24 cmdi. Altıgen yapacağımız için 4 cmde bir işaretleyip sonra makasımızın ucu ile şöyle bir tırtıklıyoruz kartonu.



Kartonumuzun boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde yapışkanlı kağıttan kesiyoruz.


Düzgün yapışması ve potluk yaratmaması için 4cmlik yerlerden yapışkanın kenarlarını kesiyoruz.


Kenarları da yapıştırdıktan sonra altıgenin iki ucunu yapışkan kağıt ile tamamlayıp birleştiriyoruz.



Oldukça kolay ve maliyeti düşük saksımız işte hazır :) 




17 yorum:

  1. Merhaba Belçim,sana da güzel ramazanlar diliyorum,hiç de öyle düşünme,ben zevk alıyorum doğal yazılmış yazıları okurken,yapmacık olmadığı sürece,karşı tarafa güzel yansıyor diyorum ve ellerine sağlık,illa da satın almak gerekmiyor değil mi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :) bende doğallıktan samimiyetten yanayım hep :)

      Sil
  2. Merhaba Belçim,sana da güzel ramazanlar diliyorum,hiç de öyle düşünme,ben zevk alıyorum doğal yazılmış yazıları okurken,yapmacık olmadığı sürece,karşı tarafa güzel yansıyor diyorum ve ellerine sağlık,illa da satın almak gerekmiyor değil mi :)))

    YanıtlaSil
  3. Pinterest benide benden alıyor ama oldukça tembelim ben :)))))

    Hayırlı Ramazanlar kuzumm benim , öpüyorum :****

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) teşekkür ederim kuzum sanada hayırlı ramazanlar :)

      Sil
  4. DIY patlaması doğru tanım olmuş, zira diy konusunda ufkumu zorlayan ender bloggerlardansın, severek takip ediyoruz efenim, az yazılı çok yazılı her türlü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar teşekkür etsem az kalır gerçekten çok mutlu oldum bu yoruma :))

      Sil
  5. Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Diy paylamasının devamını bekleriz:)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :)) Daha proje çok, devamı gelecek yani :) sevgiler

      Sil
  6. Ne güzel olmuş, devamını bekliyoruz. Şu oluklu mukavvalar her derde deva...Okuldayken proje maketlerinde sık sık kullanırdık. Hem kullanışlı hem ekonomik ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patriziacım çok teşekkürler :) Ah ne güzel söylemişsin adını öğrenmiş olduk oluklu mukavva :)) Malzemeleri yazarken kendi kendime epey düşündüm bu kartona ne denir diye :)

      Sil
  7. Şöyle yeteneklerim olaydı diye iç geçirdiğim kaçıncı andır bu yarabbiim! Çok güzel çok şirin, hiç aklıma bile gelmez böylesi^^ Bize de beklerim sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkk teşekkür ederim :) elbette gelirim sevgiler :)

      Sil
  8. harika gözüküyor çok beğendim üstelik kısa sürede yapılabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canim gercekten 10 dakika fln suruyor ve gercekten şık duruyor. Devamli saksi almak zorunda degiliz, plastik saksilar boyle kamufle edilebilir :)

      Sil
  9. ben seni daha önceden takibe almışım ama nasıl şimdiye kadar bakmamışım hayret ettim kendime. çok güzel işlerin var. iyi ki bugün bana uğramışsın. teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim Özlem :) Haklısın bazen birbirimiz gözden kaçırabiliyoruz. Ama olsun bak şuan birbirimizden haberimiz oldu. Geç olsun güç olmasın diyorum ben :) Sevgiler

      Sil