19 Haziran 2015 Cuma

MUMLAMA TEKNİĞİ İLE ESKİTME



Çerçeveleri post yaptığımda da söylemiştim ya aslında kahverengi bir rafım vardı, beyaza boyadım ama yetişmedi diye. Hıh işte o rafın sırası geldi :) Mumlama tekniğini daha önce duymuş muydunuz bilmiyorum ama ben hem kendim denemek hem de sizlere göstermek istedim. İnternette de bu konuda birçok video var, dilerseniz onlardan da faydalanabilirsiniz.

Aslında ilk amacım mumlama tekniği değildi itiraf edeyim. İki kat antik beyaza boyamıştım ki rafı mumlama tekniğini gördüm ve anında bir U dönüşü yaparak mumlama tekniğini uyguladım.

Gelelim malzemelere:

  • Ahşap zımparası
  • Akrilik beyaz antik boya
  • Siyah boya
  • Fırça
  • Sünger uçlu fırça
  • Beyaz mum
  • Boyayacağınız obje


Önce boyayacağınız objeyi güzelce zımparalıyorsunuz.


Ardından iki kat beyaz antik boya ile boyuyoruz. Ben bu aşamadan sonra mumlama yapmaya karar verdiğim için iki kat beyaza boyamadan direk bir kat siyah boya ile de olaya başlayabilirsiniz.


Sonra bir fırça yardımı ile beyaz yüzey üzerine gelişi güzel siyah boyayı vuruyoruz.


Boya kuruduktan hemen sonra beyaz mum ile ya da parafinle tahtamızın her tarafını mumluyoruz. Mumluyoruz derken eritmece falan yok. Bildiğiniz mumu tahtaya sürtüyoruz.


Mumlama işlemini yaptıktan sonra iki kat daha beyaz boya sürüyoruz. İşin sürprizi de işte tam bu noktada ! Sürdüğünüz mum beyaz boyanın yüzeye iyi yapışmamasını sağlayacak ve zımparaladığınızda altından siyah boya efekti çıkacak. Bu da objenize eskimiş bir hava verecek.


İşte eskimiş görüntü.


Öncesi ve sonrası fotoğraflarıyla farkı daha iyi görebilirsiniz sanırım. Umarım hoşunuza gitmiştir. Herkese güzel bir gün diliyorum :)






14 yorum:

  1. Teşekkürler bilgi için ben de deniz kenarından bir sürü tahta topladım,onlar üzerine böyle şeyler yapmayı düşünüyorum,mumlamayı duyuyorum ama ,normal mum değildir herhalde diyordum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek faydali olduysa ne mutlu :) evet normal mum bildiginiz. Eskitmenin daha yogun olmasini istediginiz yerlere daha cok mum ya da parafin suruyorsunuz boylece zimparaladiginizda daha gercekci bir goruntu elde edebiliyorsunuz :)

      Sil
  2. mumla eskitme en sevdiğim!
    ne güzel anlatmışsın ve çok başarılı bir dönüşüm olmuş,
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :)) ilk denemeydi bu begenmenize sevindim ;)

      Sil
  3. evini kendi emeğinle güzelleştirmeni çok takdir ediyorum ellerine sağlık yine herşey mükemmel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, yine harika olmuş. Mutlu haftasonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim sizede mutlu, guzel bir hafta sonu diliyorum :)

      Sil
  5. Yeni hali ile çok daha güzel olmuş rafın, bayıldım canım!

    YanıtlaSil
  6. Beautiful!

    beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil