7 Ağustos 2015 Cuma

NEW BALCONY DECORATION


Ve işte beklenen an geldi :)) Bir işe başlamadan önce öyle heyecanlıyım ki gözüm birşey görmez oluyor gerçekten :) Hele Ramazan'da zaten dışarı çıkamıyorsun, günler uzun.. Bir başlıyordum sabahtan "Önce bu boyanacak, sonra şunun çekimi var, ha birde şunu unutma" diye, bir bakıyordum iftar vakti gelmiş :)

Trt Belgesel'de sıklıkla ve bayıla bayıla izlediğim bir program var, adı "Sıradışı Mekanlar" diye. Geçenlerde orda diyordu ki bir ev sıklıkla değişiyorsa (bu illa tadilat manasında değil, evdeki eşyaların yerinin değişmesi, çerçevelerin değişmesi gibi), o zaman o ev yaşıyor demektir. Hıh işte öyleyse benim yaşayan balkonuma hoşgeldiniz :))

Kafanızda nasıl bir değişim olduğunu daha iyi canlandırmanız için işe öncesini gösteren fotoğraflarla başlıyorum. Hatta şu posttan en eski halinede bakabilirsiniz.

Bu resimler balkonu birbirine kattığım bir saatte, "Aaa öncesini çekmeyi unuttummm!" diye elime makinayı alıp çektiğim bir andan. O yüzden fotoğraflar biraz yamuk ve etraf hayli karmaşık, kusura bakmayın.
İşe girişmeden önce yaptığım ilk şey büyük bir çöp poşeti alıp herşeyi elden geçirmek ve vazgeçtiklerimi, kalabalık yapanları atmak oldu. İnanılmaz bir rahatlama anlatamam size ! Bunu sadece balkon için değil tüm ev için yaptım ve en son çıldırma noktasına geldiğimde evin yarısını atmış olduğumu farkettim :) Olsun dolaplarda yer açıldı :)




Gelelim yeni haline ve neler yaptığıma.. Duvarların rengini değiştirmedim, vazgeçtim uğraşmaktan.


Raf kahverengiydi, mumlama tekniği ile beyaza boyadım. Şurdan bakabilirsiniz. Üzerindeki bütün objeleri attım. Çerçeveleri, mumlukları yaptım. Hepsine diy kategorisi altından ulaşabilirsiniz.

Rafın altında duran askıları başka bir yere taşıdım ve deniz konseptini yansıtacak birkaç çıktı alıp, çerçevelere yerleştirdim.



Balkonun diğer köşesinde duran iki sandalyem için iki adet yastık kılıfı aldım H&M Home,dan. Köşeye Bauhaus,tan aldığım kocaman feneri yerleştirdim. Onun hemen yanında kasalardan yaptığım çiçeklik ve dergilik ile kağıtlarımı koyduğum "Paper Bag" yerlerini aldılar. Daha önce boyayıp değiştirdiğim tabureyi sehpa niyetine iki sandalyenin arasına yerleştirdim.





Masaya farklı desenlerde tam 4 tane masaörtüsü yaptım. Masanın tam ortasına pazardan aldığım ceviz ağacından tablayı yerleştirip, üzerine daha önce yerde duran bu mumluğu koydum. Ortasına ise polimer kilden yaptığım mumluğu yerleştirdim.



Daha önceden yaptığımız şişeden abajuru ve H&M home'dan aldığım bu iki şişeyi üst rafa yerleştirdim.




Duvara yazdığım "Marine" yazısının yanına hava ile kuruyan killerden yaptığım bu seramikleri yapıştırdım. Ve tabi duvarda asılı duran balıklarda benim elimden çıktılar.


Rafta duran hemen hemen herşeyi beyaza boyadım, tıpkı bu kalp sepet ve yumurtalık gibi..




Paper Bag'in "Brush Paper" ve "Paint Bag" olmak üzere iki ayrı versiyonunu yaptım. Bütün boyalarımı ve fırçalarımı bunların içine yerleştirdim.


Marketten iki tane meyve kasası buldum ve onları beyaza boyadım. Üzerlerine "Fresh Fruit" yazısı yazarak aslında onların birer meyve kasası olduklarını vurgulamak istedim. Bir kasanın içine kavanozlarımı, diğerine ise balkon masası için yaptığım örtüleri yerleştirdim.



Dekupaj panoda kasanın içinde yerini aldı.


Beyaz rafın altında duran askılıklara başka bir yer buldum ve üzerlerine H6M home'dan aldığım bu kurulama bezlerini ve çok önceden Madame Coco'dan aldığım bu kalpleri astım.








Ve herşeyin yerli yerinde olduğu bu son kare :)


Gece mumları yakınca ortam nasıl oluyor birkaç kare daha paylaşmak istedim sizlerle.








İşte şimdi çok büyük bir keyifle, her bir köşesinde emeğimizin olduğu balkonumuzda akşamları oturup, bol bol çay kahve içiyoruz. Umarım sizlerde bizim kadar keyif almışsınızdır :)

3 yorum:

  1. Yaaaa orda bi akşam oturup çay kahve içmek istedim :)
    Yine süper şeyler çıkmış elinden :))

    YanıtlaSil
  2. Çok sıcak detaylar, hepsi el emeği, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş, çok keyifli<3

    YanıtlaSil