10 Ağustos 2015 Pazartesi

BARSELONA GEZİ REHBERİ (PART 1)




Her gezi yazısını yazmadan önce içimde belli belirsiz bir telaş, hafifte bir heyecan oluyor. Ne bileyim bunları size eksiksiz aktarmam gerektiğine inandığım için herhalde :) Çünkü blogların gerçekten çok faydalı olduklarına inanıyorum bu tarz araştırmalar yaparken. Barselona'ya gitmeden önce bizde kısa zamanda çok faydalı bilgiler bulduk bloglardan. Özellikle Ayağımın tozuyla ve Oitheblog en iyi yardımcılarımızdı diyebilirim. 

Biz gezimizi Barcelona ve Madrid üzerine planladık. Ondan önceki hafta bayramda Mersin Aydıncık tarafındaydık. Sonra Antalya Belek'e geçtik ve pazar günü Ankara'ya dönüp pazartesi sabah saat 4'te tekrar yola çıktık. Uçuşumuz sabah 6'daydı çünkü :) Epey koşturmacalı geçti yani. Bu sefer Türk Hava Yolları ile değil Lufthansa ile uçtuk ve Münih aktarmalı olarak gittik Barselona'ya. Zor oldu mu derseniz bekleme süresi hariç bir zorluğu yok. Ben Münih havaalanını çok beğendim. Hem sınırsız Wifi'yı var hem ferah hem de Lufthansa'nın bedava kahve standları var havaalanında :) Yalnız dönerken farkettik ki bedava kahve standları sadece vize kontrolden geçip avrupa uçuşu yapacağın alana geldiğinde varmış. Yani kısacası dönüşte yine size üçüncü sınıf vatandaş muamelesi yapıyorlar. Neyse dediğim gibi uçuşumuz oldukça rahat geçti.

Hava durumuna gitmeden önce baktığımda hava gayet güzel güneşli görünüyordu ama iner inmez kapalı ve soğuk bir hava ile karşılaşınca küçük çaplı bir şok yaşadık diyebilirim :) 

Kaldığımız yer Hostel Live Barcelona'idi ve biz çok memnun kaldık. İki kişilik, ayrı banyolu, oldukça temiz bir odada kaldık ve sabah kahvaltımızda vardı. Yeri Urgell durağına sadece 50-100 m uzaklıktaydı. Üstelik metro durağından çıkar çıkmaz hemen karşıda bir süper markette vardı. E daha ne olsun :))

Bu arada Barselona'da turist kart diye birşey var. Nasıl birşey derseniz internetten de inceleyebilirsiniz ama kısaca anlatmam gerekirse seçeceğiniz şeye göre değişiyor. Gün sayısına göre alabiliyorsunuz ya da müzeleri de kapsayacak şekilde alabiliyorsunuz. Müzeleri kapsayan öyle gezilmesi gerekli olan popüler müzeleri çok kapsamadığı için biz 4 günlük turist kart aldık. Bu kartla hem metroya hem de otobüse binebiliyorsunuz. Üstelik günde kaç kez indim bindim dert etmenize de gerek yok. Havaalanına iner inmez hemen turist information yazan yerden kartınızı ve haritanızı alın. Havaalanından şehre giden trene ya da otobüse binebilirsiniz ama bu kartı aldıysanız şehre giden otobüse ayrı para vermeniz lazım. O yüzden treni tercih edin derim. Trenede havaalanından ücretsiz giden servisler var. 5 dk falan sürüyor.

Barselona'da bütün Avrupa şehirlerinde olduğu gibi ulaşım rahat ve metroyla turistik bölgelere gitmeniz çok kolay. Fakat metrolar gerçekten çok kötü !! Ben hayatımda böyle kötü metro görmedim. Havalandırma yok bir kere, hiçbir yerde!! Köşe bucak idrar kokuyor ve çok kalabalık olduğu için çantalara çok dikkat etmek gerekiyor. 

Barselona'da da merkezde bir meydan var, Plaça de Catalunya meydanı. Bu meydana gitmek için metronun Catalunya durağında inmeniz yeterli.


Bu meydanın yukarısına doğru giderseniz Passeig de Gracia denen aynı Champ Elysee'ye benzeyen, birçok markanın yer aldığı bir caddeye çıkıyorsunuz. Bu cadde önemli çünkü bu caddede aynı zamanda Antoni Gaudi'nin iki önemli eseri olan Casa Mila ve Casa Batllo yer almakta. 





Eğer bu meydandan aşağıya doğru inerseniz yine meşhur caddelerden biri olan ve İstiklal'i andıran La Rambla'ya çıkarsınız. La Rambla'ya direk gitmek isterseniz yine metronun Liceu durağında inebilirsiniz. La Rambla'da neler yapabileceğinizi birazdan daha detaylı anlatacağım.

Gelelim Casa Batllo ve Casa Mila'ya. Barselona'nın ünlü mimarı Antoni Gaudi'nin bu enteresan eserlerini görmek için online bilet satın alabilirsiniz ama eğer online bilet satın alırsanız ve Barselona kartın müzeleride içeren kartını tercih etmişseniz indirimden faydalanamazsınız. Aman dikkat ! Bu kartı almanızda şart değil dediğim gibi çünkü birçok hostelde bunun gibi turistik yerlerde geçerli olan indirim kartlarını ücretsiz alabiliyorsunuz. Biz Casa Battlo'ya girdik ve yanlış hatılamıyorsam %20 gibi bir indirim aldık. İşte Casa Battlo...











Ve bu da Casa Mila..



İkici gün önce Universitata durağında inip Teatre Coliseum'u görmeye gittik. Kapıları 1923'te açılan bu tiyatro 1920'lerin ikonik mimarisini anlatan güzel bir yapı.


Ardından yürüyerek Plaça de Catalunya'ya gittik. Zaten birbirlerine çok yakın mesafedeler. Catalunya'dan La Rambla'ya geçtik. La Rambla'da yağmur başladı :) Tabi bunu önceden ön göremediğimiz için şemsiye almamıştık yanımıza. Hemen bir H&M bulup şemsiye aldık.


Hemen hemen bütün eczaneler bu şekilde antika ! İnanılmaz hoşuma gitti :)



 La Rambla'da neler var derseniz, gezmeniz gereken ve güzel bir meydan olan Plaça Reial'i görebilirsiniz. 





Yine ilerleyine karşınıza çıkıcak olan La Boqueria pazar yerine gidip iştahınızı kabartabilir ve pazardaki meyvelerden ya da diğer şeylerden tadabilirsiniz.











Bu pazarın hemen karşısında Erotic museum yer almakta. Biz girmedik ama karşı balkondan bize el sallayan Marilyn'i de çekmeden edemedim. 


Yine La Rambla'nın sonuna doğru Museu de Cera yani balmumu heykel müzesi var. Yorumlar doğrultusunda buraya da girmekten vazgeçtik ama gece gerçekleşen çok ilginç bir etkinlik çarptı gözümüze. Gece Walking Dead deneyimi yaşamak ve zombilerin saldırısına uğramak isteyenler bu değişik etkinliğe bu müzede katılabilirler :)


Yine La Rambla'da gezinirken ara sokakların birinde yer alan Gaudi'nin Güell ailesi için yaptığı sarayı görebilirsiniz.



Caddeyi bitirdiğinizde karşınıza Christoph Colomb heykeli çıkacak. Bu deniz kenarına geldiğinizin işareti demek :)




Barselona'da sahile inmek biraz değişik. Değişik derken uzunca bir marina var, orayı geçmeniz lazım. Esas plajlar Barceloneta kısmında yer alıyor. Marina kısmında Maramagnum alışveriş merkezi bulunmakta. Plaj demişken hava kötü olduğu için biz pek denize girme taraftarı olmadık ama iyiki de girmemişiz. Çünkü duyduğumuza göre plajda hırsızlık çok oluyormuş.
Yine yakınlarda L'aquarium Barcelona'ya gidebilirsiniz.












Yine sahil şeridinden ilerleyince Museu d'Historia de Catalunya karşınıza çıkacak. Bildiğiniz üzere Barselona aslında İspanyolların değil Katalanların yaşadığı ve Katalan kültürünün egemen olduğu bir şehir. İşte bu müze onların kültürlerini anlatan, hem de yaşayan bir müze. Yani bir çok şeye dokunabilip, bazı şeyleri deneyebiliyorsunuz. Bakınız ben atın üzerinde :)






Akşam ise Plaça Reial'de bulunan Los Tarantos adlı yere Flamenko gösterisi izlemeye gittik. Gösteri yarım saat sürüyor ve kişi başı 10 euro. Gayet makul ve gösteri gerçekten güzel, tavsiye ederim. Gitmeden online bilet alırsanız kapıda beklemezsiniz :)


Bugünlük anlatacaklarım bu kadar ama yarın sizi gotik mahallesine, diğer güzel meydanlara ve müzelere götüreceğim. Biliyorum biraz uzun oldu ama umarım faydalı olur :) Yarın görüşmek üzere...

9 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir yazı olmuş gerçekten çok keyifli, resimler harika ve barcelonaya gitmeye düşünenler için çok bilgilendirici :) Ellerinize sağlık Yarınki yazınızı da merakla bekliyorum :)

    www.aylindensevgilerle.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) faydalı olmasına sevindim :)

      Sil
  2. Wow a city that I must visit soon!
    Have a great time there dear :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş, keyifle okudum. Bir gün oralara yolumuz düşerse, rehberlerimizden biri kesinlikle bu yazı olacak ^.^ Diğer günü sabırsızlıkla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar sevindim :)) Çok teşekkürler bunu hedefleyerek yazmıştım zaten :) sevgiler

      Sil
  4. kesinlikle haklısınız bene biz gezi yapmadan önce hemen bloglarda araştırıyorum. yerinizde olmayı çok isterdim özellikle gaudinin eserleri görülmeye değer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bloglar hem açıklayıcı hem de insanın kendi deneyimlerini paylaşması bir başkasıyla çok aydınlatıcı olabiliyor bir başkası için :) umarım yakın zamanda ziyaret edersiniz sizde :) sevgiler

      Sil
  5. Resimler super olmus elinize saglik.
    Uzakta olsak resimlerini gormek yurtan cok hos
    Budapesteye yolu dusenleri konuk edebilmek dileklerimle
    www.budapeste.net Ömur boyu hep guzellikleri paylasabilmek ne guzel
    tskler

    YanıtlaSil