11 Ağustos 2015 Salı

BARSELONA GEZİ REHBERİ (PART 2)



Herkese merhaba :)) Bugün Barselona'da gezmeye devam ediyoruz. Yarın ise sizi Madrid'e götüreceğim.

Barselona'da geçirdiğimiz üçüncü günde ilk durağımız Plaça d'Espanya idi. Plaça d'Espanya'ya gitmek için metronun Espanya meydanında inebilirsiniz. Bu arada şunu anlatmadan edemeyeceğim. Hava kötü gitmeye başlayınca bir önceki gün ertesi gün hava nasıl olacak diye açtık bir baktık ki sarı alarm diye birşey gösteriyor :)) Açıklamada aynen şöyle: Saat 15:00 ve 22:59 arası şiddetli fırtına !! Nasıl yani ?? Fırtına falan deyince tabi biz bütün planı değiştirdik. Montjuic tepesine çıkalım diyorduk ama fırtına falan deyince vazgeçtik. Hatta yanımızdaki en kalın kıyafetleri giydik, kapalı ayakkabı falan.. Şemsiyeler alındı. Derken dışarı bir çıktık tamam hava kapalı kabul ama nasıl sıcak nasıl sıcak anlatamam ! Yağmur sıcağı derler ya aynen öyle. Buhar oluyorsun yok böyle birşey ! Yağmurda yağmadı :) Baktık olmayacak odaya dönüp üzerimizi değiştirmek zorunda kaldık :) Bu da böyle bir anektod :)

Neyse ne diyordum günümüze Plaça d'Espanya'dan başladık. Meydan inanılmaz güzel. Burdan yukarı doğru yürürseniz Montjuic tepesine varıyorsunuz. Ben teleferikle falan çıkılıyor zannediyordum tepeye ama yürüyerekte gidiliyormuş, meydana baya yakın yani.
Bu arada biz yaptık siz yapmayın diye birşey daha paylaşmak istiyorum. Arena alışveriş merkezinin hemen dibinde bir asansör var yukarıya çıkarıyor, oradan manzarayı görebiliyorsunuz. Bu asansörle yukarı çıkış 1 euro. Aman çıkmayın ! Çünkü aynı yere alışveriş merkezinin içinden elinizi kolunuzu sallayarak çıkabiliyorsunuz:)



Bu park Joan Miro parkı. Hemen Arena alışveriş merkezinin arkası.



 Bir de bu meydanda Arena alışveriş merkezi var. Soluklanmak için iyi bir durak.


Montjuic Tepesi'ne ben bayıldım ! Hatta Barselona'da en çok sevdiğim yer olarak ilan edebilirim. Bu tepede neler var derseniz Montjuic Kalesi, Olimpiyat köyü, Museu Nacional d'Art de Catalunya, Fundacio Joan Miro müzesi...









Joan Miro herkese hitap eder mi bilemem ama gittiğinizde görmenizi tavsiye ederim. Sanatçının değişik eserlerinin bulunduğu bu müzede yaşamı ile ilgilide bilgi edinebiliyorsunuz. Müzenin içinde resim çekmek yasak ama çıkışta Joan Miro'nun kopya resimlerinin satıldığı museum shopta belki benim gibi bir hatıra resmi çekebilirsiniz :) Ayrıca müzenin içinde bulunan kafede oturup birşeyler atıştırabilirsiniz, sandviçleri gayet güzel.




Olimpiyat Köyü'ne aynı gün gitmedik ama yeri gelmişken onuda yazayım. Montjuic Tepesi'nde biraz daha yukarıya çıktığınızda karşınıza çıkıyor. Burada birde botanik bahçesi var. Ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Yine stadyumu ücretsiz olarak gezebilirsiniz.








O gün gitmeye karar verdiğimiz bir başka müze ise El Born'da yer alan Picasso Müzesi idi. Biz biletimizi online aldık, böylece bekleme yaşamadık.



 Hazır oralara kadar gitmişken El Born'u Barri Gotic'i gezmeye karar verdik. Jaune I metro durağında inerek rahatlıkla gidebilirsiniz. Oraya kadar gitmişken yine meşhur katedrallerden biri olan Barselona Katedrali'ni ziyaret edebilirsiniz. Ön kapısında upuzun bir kuyruk vardı, girmekten vazgeçtik ama daha sonra arka taraflarda dolaşırken arkadan da girişi olduğunu farkettik, ordan rahatça girdik :)



Gotic Mahallesi, El Born taraflarına gelecek olursak, dar ara sokaklardan, kafelerin olduğu tatlı minik meydanlardan oluşan güzel bir yer.








Bu arada Jaune I durağında hemen indiğinizde (sağ tarafta sanırım) bir kafe var, adı Cappucino. Dört dörtlük değil ama orda soluklanıp bir kahve içebilirsiniz. Bir de bizim halka tatlıya benzeyen, şerbetsiz, sadece çikolata sosuna batırılıp yenilen bir tatlıları var. Adı Xurros amb Xocolata diye geçiyor. Bu tatlıyı deneyebilirsiniz.


Bu küçük moladan sonra aynı gün akşamüstü yedide La Sagrada Familia'ya online bilet almıştık. Sagrada Familia'ya gitmek için metronun Sagrada Familia durağında inmeniz yeterli. Yapı gerçekten çok etkileyici. Belki bu yapıyı etkileyici kılan Gaudi'nin eserini bitiremeden ölmesi ve hala tamamlanmaması da olabilir tabi. Bana soracak olursanız eseri bile bile tamamlamıyorlar, bu şekilde ilgi çektiği için :) İçini gezdikten sonra hemen çıkıp gitmeyin sakın ! Aşağıda tarihçesini, yapım aşamalarını, maketlerini içeren bir müze bulunmakta. Gelmişken onuda gezin muhakkak :)








Sonraki gün bizim yolumuz harika bir park olan Parc de la Ciutadella'ya düştü. Bu parktan bloglarda bahsedildiğini ben hiç farketmedim. Kendisini Barselona'yı anlatan bir gezi kitabından buldum. Yazarın ısrarla gidin yazısı üzerine yollara düştük ve gerçekten çok beğendim bu parkı. İçinde girmek isterseniz hayvanat bahçeside bulunmakta. Bir de parkın bir yanı Katalan Meclisi'ne bir yanı Arc de Triomf'a çıkıyor. Parka gitmek için Barceloneta durağında inip biraz yürümeniz lazım.

















Gelelim son durağımıza.. Park Güell. Park Güell'e gitmek için yine biletinizi online satın alabilirsiniz. İneceğiniz durak ya Joanic ya da Lesseps. İkisinde de yürüme mesafesi var. Ve işte Park Güell...














Peki gelelim Barselona'da ne yenir ne içilir faslına :)

Denenmesi gerekenlerden ilki Paella. Büyük bir tavanın içinde bulgur pilavının biraz daha iri tanelisini düşünün, üzerinde de deniz mahsülleri var. Midye, kalamar, karides gibi.. (Not: Deniz canlılarından sadece balık seven ben o böcekleri yedim evet :) Güzeldi :) 

Sangria adı verdikleri bir içkileri var. Meyveli şarap gibi. Ben pek hoşlanmadım ama siz deneyin yinede. Bu arada La Rambla caddesi üzerinde büyük bir Carrefour var. Orda 1 euro'ya sangria ve paella satılmakta hemen girişinde. Bütçeniz kısıtlıysa ordan da deneyebilirsiniz.

Denemeniz tavsiye edilen bir diğer yiyecek patatas bravas. Bildiğiniz elma dilimli patatesin üzerine mayanoz ve salça döküyorlar. Benim çok daha güzel kremalı patates tarifim var :) Yani bilemiyorum deneyin tabi ama öyle aman aman birşey değil.

Küçük tapaslar var birde onlardan da deneyebilirsiniz. Bir çoğu domuz içerdiği için ben pek yanaşmadım. Açıkçası gittiğimin üçüncü ya da dördüncü günü midem bozuldu ve yediğim şeylerden çok tat alamadım.

Birde sabah kahvaltılarında yedikleri birşey var. Kızarmış ekmek üzerine domates sos gibi birşey ve zeytinyağı. Onuda deneyin, gayet güzel.

Maremagnum alışveriş merkezinin hemen girişinde bulunan Tapa Tapa restaurantını deneyebilirsiniz. Bir de Arena alışveriş merkezinin en alt katında bir meksika restaurantı var menüleri oldukça güzel. Eğer kafanıza göre bir kafe bulamazsanız Costa Cafe'leri tavsiye ederim. Hem dinlenir birşeyler atıştırır, kahve içersiniz hem de wifi mevcut. Bir de herkesin bangır bangır söylediği Federal Cafe var. Gittim gördüm ama birşeyini denemeden geri döndüm.

Güzel bir Paella yemek istiyorsanız Barcelonata'da bulunan Can Majo'yu kesinlikle tavsiye ederim.
Son olarak Barseolona'da şehirde birçok yerde çeken bir free wifi ağı mevcut. Gönül rahatlığı ile kullanın :)

Benim kişisel yorumlarıma gelince... Barselona bana biraz karmaşık, yoğun ve pis geldi. Dediğim gibi sokaklar ve metro devamlı idrar kokuyor. İnsanlar kaba bence. Nice'de tattığım o güzel, nezih ortamı ben burada bulamadım açıkçası. Yarın öbür gün tercih etmem gerekse kesinlikle bir kez daha Nice-Cannes-Monaco yapmak isterim. Hırsızlık çok diyorlar, bizim başımıza birşey gelmedi çok şükür ama dikkat etmekte fayda var. Her an tetikte olun derim. Ama nankörlükte etmek istemem Montjuic Tepesi'ni ve Parc de la Ciutadella'yı çok beğendim mesela. Gaudi'nin eserleri evet ilginç, değişik bir mimari ama bu kadar abartılmalı mı bilemedim. Üstelik bu zamana kadar gezdiğim hiçbir Avrupa ülkesinde ben bu kadar yüksek müze giriş ücretleri görmedim. Bunlar benim kişisel görüşlerim tabi. Yinede gidin görün. İnsanın ufku genişliyor :) Bir diğer diyeceğim yeme içme konusu ile ilgili.. Devamlı gidip orda yiyeceğim burda yiyeceğim diye kasmayın. Market bulmaya çalışın. Suyunuzu, sandviçinizi alabileceğiniz. Hem bence güzel parklarda sandviç yemek çok daha keyifli :)  Barselona gezi notları bu kadar. Yarın Madrid'den devam edeceğiz :) 


7 yorum:

  1. The city looks wonderful... hope you are having a great time!
    Nice bag ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yes I agree ;) especially sunset is very beautıful in Barcelona. Thanks a lot ;)

      Sil
  2. Resmen bu yazıda da sizinle birlikte gezdim <3 gezi yazılarını çok seviyorum, o yüzden kendi bloğumda da yer veriyorum <3 kaç gün Barselona, kaç gün Madrid gezdiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim aklınızda canlanabilmesine :) Barselona'da 5 gün Madrid'te 3 gün kaldık biz

      Sil
  3. Cok guzel anlatmissiniz gezdiginiz yerleri barcelonayi pek begenmemeniz sasirtti beni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sağolun :) Dediğim gibi tercih meselesi sanırım. Havanın da etkisi olmuştur elbette. Ama tamamen beğenmedim de demedim. Beğendiğim yerleri özellikle belirttim farketmişsinizdir. Sadece sahil şehirleri arasında kıyaslama yapınca bu sonuç çıkıyor benim için ortaya. Yinede gezilip görülmeye değer bir şehir ;)

      Sil
  4. Harika fotoğraflar, ayrıca sana örgü çok yakışmış canım beğendim çok. Tatiliniz çok güzelmiş, ne kadar renkli bir yer orası öyle!

    YanıtlaSil