14 Ekim 2015 Çarşamba

MERCAN VAZO


Bazen kendimi küçük taklitçi Çinliler gibi hissediyorum. Geçenlerde Gülhan'ın Galaksi Rehberi'ni seyrediyorduk ki kendisini ve programını çok severim. Masal gibi bir yer gösteriyordu Avusturya'da, Hallstatt. Sonra çok ama çok ilginç bir detay paylaştı. Oraya gidip gelen Çinliler çok beğendikleri için Hallstatt köyünü Çin de bir yerde aynısını inşa etmişler köyün. Nasıl yani dedim kendi kendime. Gerçekten yapmışlar :)))

İşte bende o misal ne görsem " Aaa yaparım ben bunu" diyorum. Çok uzun zamandır Zara Home'da göz koyduğum bir vazo vardı mercanlı. Orjinaline de şuradan bakabilirsiniz. Fiyatı da gördüğünüz üzere 60 tl civarı. Tamam çok uçuk bir fiyat değil ama adım gibi eminim ederi bu değil bu vazonun. Yaparım ben bunu dedim. Bir de ne hikmetse aradığım malzemeler bir şekilde önüme geliyor ama hiç ummadığım yerlerden. Benim bu proje ile ilgili tek sorunum şu mercan meselesiydi. Geçen bayramda Assos taraflarında gezerken denk geldim, yerde satıyorlardı. Hem de 5 tl ! Tabi şok oldum zırt diye karşımda görünce. Bir diğer kötü huyum köylü teyzelere, amcalara ilgilenmemelerine rağmen (heyecandan heralde) yapacağım şeyi anlatmaya başlıyorum. Onlarda garip garip bakıyorlar yüzüme :) Hatta yine aynı gezi sırasında istediğim renkte bir peştemal buldum. Teyzeye bunu masa örtüsü yapacağım detayını da ilettim :) Maksat herkes bilsin. E o ne dedi, o güzel konuşmasıyla " Yapıver, ne istiyosan onu yapıver" dedi ne diyecek :))

Her neyse mercanı öyle buldum işte. Dünde H&M home'da geziniyorduk bir arkadaşımla. Ordan da tam istediğim gibi şu mavi vazoyu buldum. O da 5 tl'ye düşmüş, demeyin keyfime :)

Geriye silikon tabancayla parçaları birleştirmek kaldı. Bu arada vazonun ağzı biraz geniş olduğu için ona polimer kilden bir adet beyaz tıpa yaptım, sonra üzerine mercanı yapıştırdım. Bu da küçük bir detay.

Yani 60 tl'lik mercanlı vazo bana 10 tl'ye mal oldu. Ee hal böyle olunca gidip almak gelmiyor ki insanın içinden. Hem "Bunu ben yaptım" demek dünyanın en güzel, en gurur verici şeyi. 
Son mesajım şudur bu postla ilgili: Ev ekonomisi önemlidir, unutmayın :)









12 yorum:

  1. Bence sen yapıp zara home a sat canım zira senin ki çok daha güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha :)) yok canikom o kadar iddialı değil :) teşekkür ediyorum çok <3

      Sil
  2. Çoooookkkk güzel olmuş! Bayıldım ya! <3

    YanıtlaSil
  3. bence de harika olmuş. fakat ben gibi el becerisi olmayanlar o vazoya 60 TL verir. Çünkü ben o slikon tabancası ile elimi çokça yaktım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayh yok silikon tabancasının el beceresiyle bir alakası merak etme :) Bende özellikle acelecilikten arada bir yakıyorum :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  4. Bu yine harika ve Zaradakinden daha güzel
    Bu arada H&M home nerelerde var, sırf H&M için şehir dışı gezisi yapıcam kendime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim <3 :) Vallahi ne söylesem yalan olur. Sadece İstanbul'da bir büyük mağaza olduğunu biliyorum (hatta belki birden fazladır), bir de Ankara Cepa'da var. Çok yakında bütün konseptlerin bir arada olduğu bir İzmir mağazası da açılacakmış öyle duydum. Umarım bu üçünden biri uygundur senin için :)

      Sil
  5. Çok güzel olmuş! Bence her gördüğünü yapabilmek büyük meziyet. Bayıldım <3

    YanıtlaSil
  6. Ben senin her yaptığına bayılıyorum ki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayhh :)) çok teşekkür ederim Patriziacım :) Duygularımız karşılıklı :)

      Sil