17 Kasım 2015 Salı

30 DKDA ATKI YAPIMI


Tamam 30 dkda yapılmıyor bu atkı kabul ediyorum. Ben yaklaşık 1 saatte falan yaptım. Ama orjinal adı bu olduğu için bu şekilde yazmaya karar verdim. Tabi elinizin hızlı olmasıyla da doğru orantılı olarak değişir durum.


Çok sevdiğim bir dostum, sevgili Enes ilk göstermişti bana bu atkının videosunu. O kadar aklıma yattı ki ne olursa olsun deneyeceğim dedim. Hatta youtube linkini de ŞURAYA ekliyorum,anlamadığınız noktalarına daha rahat bakabilesiniz diye. 

Normalde bir atkı 3 çile yünle örülebilirken bu yöntemle 2 çile ile örebiliyorsunuz. Peki nasıl oluyor buyurun beraber bakalım.

Resimde gördüğünüz gibi makarna ip diye geçen iplerden istediğim renkte 2 çile aldım. Atkınızın ne uzunlukta olmasını istiyorsanız onun uzunluğunda bir karton edinin. Eğer kartonun boyu kısa gelirse benim gibi yanına ek yapabilirsiniz.


Ardından resimde gördüğünüz gibi sıra sıra ipleri dizip uçlarını düğümlüyoruz. Bir miktar püskül olması için ip bırakıyoruz.




Sonra bu dizdiğimiz iplere dik olacak şekilde ipi aralarından geçiriyoruz.





Düğümlediğimiz uçları açıyoruz.


Ve püsküllerin açılmaması için uçlarını tek tek düğümlüyoruz.


Atkımız hazırrr :)) Nasıl gerçekten çok kolay değil mi ? Örgü ile uğraşmaya değmiyor bile. Alın rengarenk yapın, takın :) Hadi bakalım kolay gelsin :)
Not: Enesciğime çok teşekkür ediyorum :)


13 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, ilk fırsatta deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. Düğümlediğin uçları nasıl açıyorsun canım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzunlamasina olusturdugum ipler var ya uclari dugumlu sonu puskul puskul olan. Iste atkiyi tamamladiktan sonra ilk basta yaptigin o dugunleri aciyorsun tekrar ki atkin serbest kalsin. Snrada cozulmemesi icin uclarini tek tek dugumluyorsun. Anlatamamis olabilirim. Yukarda bir link verdim vudeosu var youtubeda ordanda bakabilirsin ;)

      Sil
    2. SURAYA diye belirttigim kisim linkini iceriyor videonun ;)

      Sil
    3. Bayıldımm! Kesin deneyeceğim ben de ^^

      Sil
  3. görmüştüm ben de ama bir türlü denemedim, özendim şimdi:)) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim :) denemelisin en kisa zamanda keyif alacagina eminim ;)

      Sil
  4. Oyyyy sevdiğim dostum diye de benden bahsetmiş, gururlandım mutlu oldum yahu :) Canımsın, eline emeğine sağlık, sen yapınca ayrı bir güzel gözüküyor atkı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canim kuzummmm sensin tabi dostummm kim olacak baska :)) sen gostermeseydin ben nerden bulacaktim bu fikri :) unutmadan senin atki da yolda benden soylemesi :)

      Sil
  5. Cidden şimdi bakınca örgüyle uğraşmak saçmaymış ;) aslında bir nevi dokuma işlemi, sadece sanayi tipi değil el işi sadece ;) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen oyle hali dokumak gibi :) cok tesekkurler, sevgiler

      Sil
  6. harika görünüyor, bende yapıcam:) renk süper.. nakonun hangi modeli öğrenebilirmiyim..

    YanıtlaSil