26 Kasım 2015 Perşembe

KÜÇÜK BİR DEĞİŞİM HİKAYESİ VE BİRKAÇ TAVSİYE...



Evden devamlı bir şeyler ayıklar hale geldik bu aralar. Akşam dışarı çıkıp geliyoruz mesela, sonra dönüş yolunda başlıyoruz konuşmaya.. Konuşma hep "Aslında ben.. " ile başlıyor ve "... atsak mı ? " ya da "...değiştirsek mi ?" diye bitiyor. Sonra eve gelince ben kendimi kaybediyorum. Bu çok gereksiz, bu çok aptalca, bu hiç tarzım değil... Bir bakıyorum ki ne gereksiz şeyler almışım ya da biriktirmişim.

Benim eşim bu konuda çok hassas diyebilirim. Az eşyaya bayılıyor. Eskiden o kadar çok karşı çıkardım ve öyle delicesine savunurdum ki kendimi.. Bu işlere başladıktan ve merak saldıktan sonra zevkim o kadar çok değişti ki anlatamam. Evleneceklere bir küçük tavsiyem var bu konuda. Bırakın eksik kalsın malzemeleriniz, eşyanız.. Sonra gidin istediğiniz gibi yavaş yavaş, aceleye getirmeden seçin. Çok şükür mobilyalar konusunda bir sıkıntımız olmadı bu zamana kadar ama perdeleri mesela şimdiki aklım olsa o kadar aceleye getirmezdim. Haa noldu evet kullandım 2 sene ama sonra değiştirdim. Ya da ne bileyim çeyiz mesela, satılıyor ya çeyiz takımları. Şu kadar parça yemek takımı, yok tencere, tava. Elbette gerekli ama keşke böyle kampanyalı diye hepsini birden alıp çıkmasaymışım. Sonradan seçseymişiz sakin kafayla. Hıı bir de gelin yatağı olayı  var :/ Sanki almayınca olmuyor. Bir kere kullandık duruyor yüklükte işte, verdiğimiz parayla kaldı öylece. Diyeceğim o ki sadelik güzeldir, soft renkler candır.. Gelenekler de güzeldir ama kendinizi kaptırıp gitmeyin, boşuna paralar akıtmayın.

İşte bu sıralar kafam bunlarla meşgulken bir de oturma odasına el atayım dedim. Duvarla başladım işe. Nasıl bir şey istediğimi düşündüm. Biraz Pinterest karıştırdım falan derken böyle bir şey çıktı ortaya. Çerçeveleri boyadım. İçlerini doldurdum, Kıskaçlı klasörler yaptım. Zaten sizinle de paylaştım önceden nasıl yaptığımı. Alışılagelmişin dışında olsun istedim, oldu da sanırım. Bakalım bir daha ki değişim için piyango evin hangi odasına ya da köşesine vuracak :)
Hadi sizi şimdi öncesi ve sonrası resimleriyle baş başa bırakayım.. Yalnız resimlerin kusuruna bakmayın, malum Ankara havası evde tek bir aydınlık köşe bırakmadığı için fotoğraf çekerken beni epey zorluyor. Kış galiba artık gerçekten geldi :(

ÖNCESİ




SONRASI









6 yorum:

  1. ya bayılım ben süpersiniz elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Harika gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş bende yeni eve taşındım aynen sana katılıyorum çok eşyamı verdim başkalarına keşke almasaymışım dediklerim çok oldu

    YanıtlaSil
  4. Müthiş oLmuş ellerine sağlık :!!

    YanıtlaSil