23 Aralık 2015 Çarşamba

HADİ BİRAZ RESİM SANATINI KONUŞALIM


Daha önce bahsettim mi hatırlamıyorum, annem ressamdır... Bu yüzden küçüklükten beri sergileri geze geze, annemden kaptıklarımla bir resim sanatı dağarcığı oluştu bende zamanla. Kayıhan Keskinok, Mustafa Ayaz, Hasan Pekmezci gibi daha bir çok önemli sanatçı ile aynı ortamlarda bulundum çoğu zaman, sergilerini gezdim. Yurtdışına çıktığımda bile dünya çapında ünlü Van Gogh'un, Picasso'nun, Dali'nin, Rembrandt'ın, Monet'nin ve daha nicelerinin resimlerinin peşinden koştum gerçeklerini dünya gözüyle bir kez olsun görebilmek için. Ama benim ilgim bundan ileri gitmedi. Öyle uzun uzun bakmadım tablolara, ahkamlar kesmedim. Duyularıma hitap edenler benim için güzeldi, soyut somut farketmiyordu. 
Resim derslerinden hep 5 aldım, yaparken hiç zorlanmadım. Bir kez olsun annemden yardım almadım. Annem hala ders veriyor, desen, yağlıboya. Bir kere bile aklıma gelmedi annemden ders almak. Neden bende bilmiyorum. Ama geçenlerde aklıma düştü küçük bir çalışma yapmak. Denemek istedim ve ortaya böyle soyut bir şey çıktı şimdilik. Ben sevdim :) Sonuçta kendi sanatımı icra ettim, hem de sıfır teknik bilgi ile. En azından cesaret ettim. Sonra da bir karar aldım. Bu kadar şeyi bir arada yapabildiğime göre resimde yapabilirim belki. Bu yüzden yakın zamanda ilk işim annemden desen dersi almak olacak. Çok ileri gitmeme de gerek yok, keyif için alacağım o dersleri. Sonra belki kendi çalışmalarımdan bir iki tane de ben asarım duvarıma. Velhasıl kelam sanat güzel bir şey, insanın zihnini berraklaştıran, üretmeye teşvik eden, hatta insanı mutlu eden.. Kopmamak lazım.










10 yorum:

  1. çok zevklisin tatlım, bayılıyorum renkleree

    YanıtlaSil
  2. Başarılı bir çalışma olduğu aşikar. Tebrikler!

    YanıtlaSil
  3. lise yıllarından beri, yani yaklaşık 30 senedir, aralar versem de resimle uğraşıyorum. İnsanı genç tutuyor, meditasyon gibi, hele de annen ressamsa bence hemen başlamalısın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh evet annemde oyle soyler hep :) Ama ben biraz aceleciyim, basladigim seyi hemen bitirmek isterim. Bu yonumu nasil torpuleyecegim onu bilemiyorum :)

      Sil
  4. Gayet başarılı olmuş Belçim'cim, çok beğendim :))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel! Kesinlikle ilerletmelisiniz!

    YanıtlaSil
  6. Çok çok beğendim ben bu kendine özgü minik sanat eserini Belçim!

    YanıtlaSil