23 Şubat 2016 Salı

MAVİ EMAYE ÇAYDANLIK


Sabahları hep aç uyanırım ben. Bazen nadiren canımın istemediği zamanlar olur ama genellikle hemen kahvaltı yapmak isterim. Koca bir demlik çay demlemem kendine, çünkü o kadarını asla tek başıma içemem ama bir bardak siyah çayımı da yok sayamam. 


Şimdilerde daha da çay içesim var bu mavi çaydanlıktan dolayı. Uzun zamandır aklımın bir ucundaydı, ha aldım ha alacağım diye. Fırsat olmadı bir türlü. Geçenlerde annem (kayınvalidem) almış gelmiş bana :)) Ayh ne büyük mutluluk anlatamam. Su ısıtıcısını falan unuttum. Su kaynatacağım zaman bile bu mavi çaydanlığımla kaynatıyorum. Diyorum ya evcilik oynuyorum evde ben diye. Yeni oyuncağım da bu :) Mesuduz beraber..

Şu aşağıda gördüğünüz çinko tabaklar ise taa annemin anneannesinden falan kalma.. Epey eski ve ben bilmem kaçıncı nesil olarak hala kullanıyorum.

O yüzden tüm bunları yazarken bende küçük bir hayal kurdum. Bu mavi demliğin epey eskidiğini, mavi boyalarının hafif kalktığını hayal ettim. Ama hala mesela benim torunum kulanıyormuş, anneannemin ya da babaannemin hatırası diye :) Ne hoş olurdu.. 












13 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler :) eski olan hersey gun gectikce gozumuze daha guzel gorunmeye basladi sanirim.

      Sil
  2. Eskiyi ve yeniyi aynı hayalde yaşatmak . Süpersiniz . Bende de var bu güzelliklerden ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cokk tesekkur ederim :)) artik boyleleri kiymetli benim icin galiba.. ne guzelll ! Sizde guzrl gunlerde kullanin :)

      Sil
  3. mutfağın çok güzel çok zarif mavi çaydanlık da çok tatlı güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkur ederim :) ne de olsa biz bayanlarin en sevdigi mekan evde ;)

      Sil
  4. Bardaktaki kaktüsler hemen dikkatimi çekti çok hoş bence :) Görseller ise hepsi ayrı ayrı güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayh cok sevindim begenmenize :)) bu minnoslari Lav reklam cekimi icin hazirlamistim. Gerci o zamandan beri iki tanesi telef oldu ama yenilerini ekledm hemen aralarina. Bende bayiliyorum sukulentlere :)) cok tesekkurler. Sevgiler..

      Sil
  5. ayy bayıldım, çok güzel sahip çık kıymetini bil hayatım :)

    YanıtlaSil
  6. I need a kettle in that beautiful blue colour!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  7. gerçekten nostalji. hala satıldığını bile bilmiyordum. anneannemin evinde vardı aynısından. kış akşamları ıhlamur kaynatırdı bize. o eski ıhlamurlar... kıpkırmızı çıkardı demlikten, mis ibi kokardı. şimdi o tat nefaset yok. keşke görmeseydim :( çocukluğumu özletti bana :(

    YanıtlaSil