9 Şubat 2016 Salı

MISIR EKMEĞİ





Bu hafta denemeyi kafama koyduğum şeylerden biri de mısır ekmeğiydi. Baştan belirteyim tadı gayet leziz oldu. İnternette dolaşan birçok tarifi var ama ben Arda'nın Mutfağı'nda yer alan tarifi denemek istedim. Denemek isteyenler için LİNK 
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra hamur kek kıvamına geliyor. Yani cıvık olduğunu falan düşünmeyin, bu normal kıvamı. Önceden ısıtılmış fırında,180 derecede, 30-35 dk pişiyor, böylece tam bir altın rengine dönüşüyor. Ben üzerine çatal yardımıyla biraz tırtıklı bir görüntü vermek istedim. Siz belki başka şekillerde yapabilirsiniz. Belki Karadenizliler yanına başka çorba tercih ediyorlardır ama ben bugünlük mercimek çorbası yapmıştım. Her türlü çorba mısır ekmeği ile iyi gider bence ;)
Şimdi müsadenizle sıcak mercimek çorbamla, mısır ekmeğimin yanına gidiyorum. Sizlere de güzel bir gün diliyorum :)








3 yorum:

  1. harika görünüyor hemen tarife bakıyorum şimdi..

    YanıtlaSil
  2. Tam akşam üstü, neyse ki çıkıp hemen eve gideceğim. :)

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık çok güzel görünüyor, bildiğim kadarıyla karadenizliler mısır ekmeğini karalahana çorbasıyla pek severler :))

    YanıtlaSil