25 Şubat 2016 Perşembe

ORKİDEMLE AKŞAMÜSTÜ ÇAYI



Hasta olmanın en güzel yanı eve gelen çiçekler mi yoksa en üst seviye de gösterilen ilgi, alaka mı bilemedim :)) Şaka bir yana hasta olmanın güzel bir yanı yok.. Allah kimseye vermesin. 
Ama tabi bu nazlı orkide mi de size takdim etmeden geçemeyeceğim. Çiçekleri çokk seviyorum ama onlara bakma konusunda pek başarılı değilim. O yüzden orkide almaya pek yanaşmamıştım bu zamana kadar. Malum kendisi pek zarif, pek narin bir küçük hanım. Hediye olarak gelince pek sevindim ama yaşatabilir miyim diye de düşündüm. Yaşadığı yerin ortamının belli bir sıcaklıkta olması gerekiyormuş. Ben evde deli gibi dereceyle geziyorum, doğru sıcaklıkta mı diye. Çiçeklerine değilde yeşil yapraklarına arada bir su püskürtmeniz gerekiyormuş, nemli kalsın diye. Ve sanırım en önemlisi çakıl taşı dolu bir kapta hafta da bir suya daldırıp çıkartmak lazımmış. Yok efendim güneş ışığının öyle dik dik değil, perdenin arkasından bir ışık hüzmesi gibi gelmesi lazımmış. Bebek bakımı gibi birşey :))
Yerini sevdi mi diye birkaç gündür düşünüyordum kara kara. Baktım yeşil yapraklarını iyice bir havaya kaldırmış, açılmamış çiçeklerinden birini de açmaya başlamış. Sevdi sanırım :)) Maşallah diyeyim de..
İşte böyle şimdi ki eğlencem anlayacağınız orkidem :)










14 yorum:

  1. WOnderful details!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun, orkiden çok güzelmişşşş ♥

    YanıtlaSil
  3. Şimdi benim bildiğim kadarı ile, suya daldırmak doğru. Ancak kökleri yeşerene kadar bekletiliyor diye okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm :/ ayh ne nazlı çiçekmiş, resmen özel ilgi bekliyor :)

      Sil
  4. şeffaff saksı ile kalması doğrumuş, köklerin güzeş görüp daha verimli olması için

    çok geçmiş olsun tatlım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet bende duymuştum onu. O yüzden saksısını hiç değiştirmedim :) Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  5. orkide hayranlarından biri de benim..evet çok narin ama ilgi ve sevgiden de şımartılamayı seviyor (birazda bize benziyor yani)
    geçmiş olsun acil şifalar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayh evet aynen. Ne güzel, doğru bir tespitte bulunmuşsunuz :)) Çok teşekkürler..

      Sil
  6. Erkek arkadaşım sevgililer günü hediyesi bana orkide almış mutfaktan yatak odasına taşırken bir çiçeği kırıldı kendi evime taşımaya korktum su püskürtmeyi deneyeceğim ama daldırıp çıkarmayı anlayamadım =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daldırıp çıkarmak şöyle oluyor. Diyor ki üzerindeki kartında derin bir kaba su doldurun, sonra haftada bir kez o suyun içine oturtun bi beş dk çekebildiği kadar suyu çeksin, sonra çıkarın. Ve saksının içerisinde kesinlikle su kalmaması lazımmış, o yüzden süzülmesini bekleyin diyor. Suyu da sadece yeşil yapraklarına püskürtüyormuşsun. Zahmetli çiçek :)

      Sil