31 Mayıs 2016 Salı

KAHVENİZİ NASIL ALIRDINIZ ??


 
Anlatacak çok şey birikti hemen başlamam lazım :) Hafta sonumuz pek dolu geçti, Ankara'da değişik yerler keşfettik.

Cumartesi günü Bilkent Station'da yapılan Coffee Weekend kahve festivalindeydik. Her ne kadar festival alanı bana karmaşık ve çok kalabalık gelse de fena bir deneyim olmadı bizler için. Siz şimdi diyeceksiniz ki festival dediğin kalabalık olur sen de laf söyledin bal kabağı ! Ama işte öyle değil. Mesela geçen ay Cermodern de yapılmıştı bir etkinlik. Ona katılamadım ama sistem şöyleydi. Belli saatlerde belli miktar insanı içeri alıyorlardı ve sanırım bilgilendirme de yapılıyordu. Burada ise bir kaos hakimdi. Alan zaten çok büyük değil ve devamlı bir insan artışı var. Birisine bir şey sorup öğrenmen çok zor. Workshoplar tıklım tıkış dolu. Ne yapabiliyorsun peki ? İşte ancak kahve dükkanlarını gezip, eğer kalabalıktan fırsat bulursan tadım yapıyorsun. Gitmek görmek kötü mü oldu ? Asla.. Deneyimlemiş olduk.

Pazar günü ise öğlen Cermodern'e gidip çok hoş sergiler gezdik. Bunlardan bir tanesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Sanat Koleksiyonundan Başyapıtlar.. Diğerleri ise bir yarışma sonucu sergilenen eserler ve Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet sergisi.. Hepsi o kadar güzeldi ki bayıldık doğrusu. Dimağım, zihnim aydınlandı. Sanat severlere duyurulur :) Ardından bir blogger arkadaşım sayesinde daha önce duyduğum ama bir türlü gitmeye fırsat bulamadığımız şahane bir yere gittik. Altın Köy.. Altındağ Belediyesi inanılmaz bir proje hayata geçirmiş. 650 dönümlük bir araziyi bir açık hava müzesi haline getirmişler. Bu açık hava müzesi bildiğiniz bir köy.. Köyün meydanı var, bakkalı var, bostanı var, inekler, koyunlar, atlar, eşekler, ceylanlar, yel değirmeni, su değirmeni, asma köprü, köy evleri, müzeler.. Neler neler anlatamam. Yemyeşil şahane bir yer. Muhakkak gidin. Gitmişken taze yumurta alın, meyve sebze.. Çok hoş vakit geçireceksiniz eminim ki :)

Dolu dolu bir hafta sonu böyle geçti işte. Şimdi gelelim bugün ki projeye. Sizler için bu mini mini kahve kartlarını hazırladım. Hatta renkli olarak taratıp dropboxa koydum (TIKLAYIN). Oradan çıktısını alıp kullanabilirsiniz. Misafirleriniz geldiğinde (hele ki bu misafirler kahveden çok hoşlanıyorsa) kendi tariflerinizi onlara denetebilir, yanlarına da böyle minik bilgilendirme kartları takabilirsiniz. Çok hoş ve yaratıcı bir sunum olacaktır onlar için. İçinizdeki yaratıcılığı kısıtlamayın, başkalarına da sunun. Başta belki garip gelecek ama sonra inanın ki alışıyor insanlar ve çok hoşlarına gidiyor. Her şeyde olduğu gibi yaratıcılığınızı da paylaşın insanlarla :) Çok konuştum, benden bu kadar :) Görüşmek üzere, iyi haftalar herkese ..












12 yorum:

  1. çok ince bir sunum olmuş. bana yapılsa aşırı derecede hoşuma giderdi. :)

    YanıtlaSil
  2. Tam benlik bir durum bayıldımmm

    YanıtlaSil
  3. fincanların hepsi ayrı hoş :-))

    YanıtlaSil
  4. çok zevkli, herşey harika olmuş!

    YanıtlaSil
  5. Tekrar ediyorum: evin simsicacik görünüyor! Gercekten her seyin muazzam, detaylara dikkat ettigin ve önem verdigin belli. :)

    YanıtlaSil
  6. Siyah beyaz fincan nerden acaba cok hos hepsi guzel gercide o ayri guzel 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Merve :) Kusura bakma biraz geç dönüş yapabildim. Fincan Boyner Evde'den.. Sevgiler

      Sil