2 Haziran 2016 Perşembe

KAĞIT BEBEKLERLE BİRAZ NOSTALJİ


Küçükken en ama en çok sevdiğim şeylerden biriydi bu kağıt bebekler. Gazeteler verirdi. Hiç unutmam koşa koşa gider alırdık annemle. Sonra başlardı bir kesme telaşı. Annem de yardım ederdi elbette. Ardından bebeğim baloya mı gitmek ister, hopp giydirirdim balo elbisesini. Artık yatması mı lazım, hopp giydirirdim pijamaları. Hiç bıkmadan usanmadan oynardım. Sonrada kırışmasınlar diye muntazam bir şekilde dosyaya koyup bir daha ki oyuna kadar kaldırırdım :) Sizde de durumlar tam olarak böyleyse ve benim gibi nostaljiyi seviyorsanız buyrun size yeni nesil kağıttan bebekler. 
Bu bebeklerin kaynağı yabancı bir blogdan aslında ama benim onları bulmam sevgili Cafenohut sayesinde oldu (tıklayın).  Hemen bir set çıkardım ve hatta başka neler var diye Pinterest'ten arayışa geçtim. Pinterest'te acayip güzel bebekler var, çok daha nostaljik olanlardan. Muhakkak bakın. 'Paper Doll' yazarak yüzlercesini bulabilirsiniz.
Şimdiki çocuklar bu olaydan haberdar mı bilmiyorum ama benim ilerde bir kızım olsa bunlarla oynamasını çok isterim. Çıkardığım bu seti de güzelce kesip, dosyaladım. Şimdilik oynamak için pek minik olsa da ilerde yeğenime vermek üzere saklayacağım. Hatta kesmeden vermeniz çocuğunuzun el-göz koordinasyonu için çok daha iyi olabilir ama yardımcı da olun tabi o minik ellere :)
E ben şimdi birazcık oynamaya gidiyorum kağıt bebeğimle. Herkese keyifli bir gün diliyorum :)









6 yorum:

  1. Şimdiki bebeler bunlar yerine bilgisayarda oynuyorlar bu oyunları :) Makyaj falan da yapıyorlar. Hatta geçen yeğenimin oynadığı bir oyuna çok güldüm. Elsa sevgilisi tarafından aldatılıyor ve evden ayrılıyor. Ayrılırken bavuluna ne almalıymış, sevgilisine hangi acıları çektirmeliymiş diye bir oyun :) Koptum resmen. Hakikaten benim cadım, severek oynadığımız bu kağıt bebeklerle mi yoksa internetteki bu abidik gubidik oyunlarla mi oynayacak :)))) Bakalım görelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay bee ne oyunlar çıkmış demek ki ben bir haberim bu durumlardan :)) Evet doğru diyorsun ama çocukların dikkatini her zaman basit şeyler çeker diye düşünüyorum. Umarım yanılmıyorumdur :) Sevgiler

      Sil
  2. ayy küçükken ben de çok severdim. eyhh gidi günler :p

    YanıtlaSil
  3. Ayy cidden bir an geriye gittim, ne güzeldi! :)

    YanıtlaSil