8 Ağustos 2016 Pazartesi

EVİM DERGİSİ TEMMUZ 2016: ÇEKMECEDEN ASKILI RAF



Herkese haftanın ilk gününden merhaba :) Umarım güzel bir hafta sonu geçirmişsinizdir. 
Bugün Evim Dergisi'nin Temmuz sayısı fikirlerini artık noktalıyoruz :) Son projemiz çekmeceden yapılan bu askılı raf. Son derece yaratıcı ve kolaylıkla uygulanabilir. Eskiyen raflarınız varsa atmadan önce düşünün derim ;)

Malzemeler:  Çekmece, 2 cm kalınlığında 35 cm boyunda tahta parçası, 4 cm kalınlığında 25 cm boyunda tahta parçası, şarjlı tornavida, tornavida, çekiç , yapışkanlı beyaz folyo, beyaz sprey boya, koruyucu maske, mavi akrilik boya, kenevir ipi, silikon damga, ince uçlu fırça, çivi , makas

Yapım aşamaları:

Çekmecenin kenarlarında tekerlek ya da ona benzer bir şey varsa şarjlı tornavida yardımı ile sökün. Ardından tahta parçaları beyaz sprey boya ile 2 kat boyayıp kurumaya bırakın. Çekmecenin içini ve etrafını tamamen kapanacak şekilde beyaz yapışkanlı folyo ile kaplayın. Kapladığınız beyaz folyo üzerine silikon damga yardımı ile mavi çapa işaretleri yapın. Çekmecenin kulpunu tornavida yardımı ile sökün ve kenevir ipinden yeni bir sap yapın. Beyaz tahta parçalarını biri sağa diğeri sola gelecek şekilde, altlı üstlü olarak çekmecenin kenarlarına çivileyin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder