15 Ağustos 2018 Çarşamba

DÜZ BEZ ÇANTAYI NASIL DAHA RENKLİ HALE GETİREBİLİRSİNİZ ?


 
Selamlar herkese :) Bugün çok kolay,renkli ve eğlenceli bir fikirle geldim sizlere. Daha önce workshop çalışmaları için aldığım düz bez çantalardan birini değerlendirmek ve hem biraz daha renkli hem de biraz daha işlevsel hale getirmek istedim. Sonra aklıma dikişsiz tatlı cepler yapma fikri geldi. İşte malzemeler;


-Düz bez çanta
-Amerikan bezi (bez çanta ile aynı renkte)
-Çift taraflı tela
-Arkası yapışkanlı kumaş (hobi malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz)
-Makas
-Kurşun kalem
-Cetvel
-Ütü


Gelelim yapım aşamalarına. Düz bez çantanızın enine sığacak şekilde amerikan bezinden tek parça bir kumaş kesin . Çift taraflı tela ile kenarlarını yapıştırıp düzgün bir görüntü elde edin. Bu arada bilmeyenler için çift taraflı telayı iki kumaş arasına koyup ütü ile üzerinden geçerseniz kumaşlar birbirlerine yapışır, yani tela arada eriyor ve kumaşları birbirine yapıştırıyor.


Tela metrelik satılıyor. Küçük şeritler halinde kesip bu proje için kullanabilirsiniz.



Hemen ardından yine tela yardımı ile cebi çanta üzerine yapıştırın. Ben 2 adet ayrı cep istediğim için ortaya da ince bir şerit tela koyup yapıştırdım. Yani kumaşı tela ile ikiye ayırdım.


Ve hemen ardından ceplere daha sevimli bir görüntü katmak için, ceplerin boyundan biraz daha küçük olacak şekilde yapışkanlı kumaşımdan kestim. Bu kumaşlar A4 boyutunda satılıyor ve arkasındaki jelatini çıkardığınızda herhangi bir yüzeye kolaylıkla yapışıyor.


  
Ve işte sonuç :) Pazara, sahile giderken rahatlıkla kullanabilirsiniz bu bez çantayı. Nasıl beğendiniz mi ?





1 yorum:

  1. Ellerine sağlık Belçimcim. Seminerdi, Konferanstı bir kaç üzeri yazılı bez torba biriktirip bir türlü nasıl süsleyeyim karar verememişken hem sevimli hem sade, hem de benim gibi dikiş dikmeye cesaret edemeyenler için pratikliği ile gönül çelen bir proje olmuş. ;))

    YanıtlaSil