29 Mart 2014 Cumartesi

KAPADOKYA DAY 2




Evett geldik Kapadokya'da geçirdiğimiz ikinci ve son güne.. Birinci güne nazaran daha az yorucu geçen bu gün içersinde de bol bol gezdik. Bakalım neler yapmışız...

Günaydın selfiemizle güne başladık :))





Bu minnoş arkadaşımızda sabah bizimleydi. Allahımmmm yaa bayılıyorum hayvanlaraaaa :))




 Bakın bu da Göreme Milli Parkı'nın girişinde bizi karşılayan karakaçanımız :) Gözlere bakk resmen badem gibi :))



Ve evet deminde söylediğim gibi ilk durağımız Göreme Milli Parkı oldu. Vadinin içinde olan bu milli park Zelve vadisi kadar yorucu ve uzun değildi ama gördüğümüz mağaradan evler, kiliseler açısından harikaydı.






























Devamında Güvercinlik Vadisi'ne uğradık. Hemen girişine yapılan seramikten güvercinler çok hoşuma gitti.












Gezimizin Nevşehir'de ki son durağı Uçhisar Kalesi oldu. Mükemmel şehir manzarısını burda en tepeden, tüm heybetiyle görmek mümkün :)

























 Nevşehir'den ayrıldıktan sonra Kırşehir-Kaman üzerinde bulunan Japon- Türk iş birliği ile 1986 yılında başlayıp günümüze gelen arkeolojik kazılardan elde edilen eserlerin sergilendiği müzeyi gezdik. Japonlar bir tek müze yapmakla kalmamış hem enstitülerini kurmuşlar hem de harika bir japon bahçesi yapmışlar.











































Gezimiz böyleydi. Benim için çok keyifli geçti. Umarım sizin de okurken hoşunuza gitmiştir. Yazımı bitirmeden önce söylemek istediğim birkaç önemli şey var. Birincisi arkadaşlar bu değerler bize topraklarımızdan kalan miraslarımızdır. Koruyalım, gidip gezelim, tanıyalım. Dünya mirası olarak bilinen Kapadokya gibi müthiş güzellikteki yerlere sahip çıkalım !

İkincisi yarın Türkiye ve hepimiz için önemli bir gün olacak. Şimdiye kadar blogda özellikle siyasete dair hiç birşey yazmadım, paylaşmadım. Çünkü yazmak için yerinin burası olduğuna inanmıyorum. Fakat şunuda belirtmek istedim. Lütfen yarın oy verelim, oyumuzu kullanalım ve ona sahip çıkalım. Bu bizim en temel hakkımız, kendimizi ifade ediş biçimimizdir. Unutmayalım !

Son olarak çekiliş için yarın son gün. Bunuda hatırlatmak istedim.

Herkese iyi hafta sonları diliyorum..


Çekilişe katılmak için buraya

Instagram hesabımı takibe almak için buraya















6 yorum:

  1. Kapadokya görmek isteyip de bir turlu gidemedigim yerlerden biri. En kisa surede gitmeyi isriyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş gerçekten

    YanıtlaSil
  3. Harika fotoğraflar. Hala gidemediğim için iiçme dert olan yerlerden biridir Kapadokya. Sayende görmüş kadar oldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürlerr :)) Umarım en yakın zamanda gidip kendi gözlerinizle bu güzelliği görürsünüz :) Sizde Ankara'ya gelmişsiniz :) Umarım bir daha ki sefere tanışırz :)

      Sil