23 Ekim 2014 Perşembe

PORCELAIN


Son zamanlarda porselen boyamak en büyük hobim :) Önce normal porselen boyası  denemiştim ama pek iyi olmadı ve iyi bir sonuç alamadım. Daha sonra Edding'in porselen kalemlerini denedim ve çok memnun kaldım. Sonucu da sizlerle paylaşmak istedim :)
İkisinin örneklerini de aşağıda görebilirsiniz. Bu arada eğer porselen boyası kullanacaksanız boyanın sabitlenmesi için ya 25 gün bekliyorsunuz ya da fırınlama işlemi yapıyorsunuz. Kalem kullanıyorsanız ise fırınlamanız yeterli. Böylece çizimleriniz sabitleniyor :)
Beğenmeniz dileğiyle :))




Ağaç şekli olan kupa porselen boyası ile diğeri ise porselen kalemi ile boyandı :)







30 yorum:

  1. aa bunlar çok güzelll olmuş balım ellerine emeğine sağlık bir ara bende yapıyordum kafamı dağıtmak için güzel bir hobiydi sonra bıraktım ama seninkilere bayııldımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim ;) tekrar baslasana o zaman ;)

      Sil
    2. rica ederim balım bütün övgülerin en iyisini hak ediyorsun :) bak şimdi başlayasım geldi bir deneyim bende

      Sil
  2. çok güzel olmuş canım ben de denemek istiyorummmm :) kalemleri nerden bulabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Kerime :) ben office 1 store da buldum ama internettende bulabilirsin. Bu arada bu ana renklerin oldugubir setti. Ara renklerin oldugu setlerde var ;)

      Sil
  3. wawww harika olmuss ellerine saglık :) kalemleri nereden satın aldın acaba :) ve fırınlama islemini nasıl yapıyorsun acaba :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) office 1 storedan aldim ben canim. Yukarda Kerime ye detayli bilgi verdim. Firinlama islemini henuz yapmadim ama kalemlerin ustunde sanirim 165 derecede 25 dk gb bir aciklama vardi ;)

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Neden uzgun surat :/ cok tesekkur ederim canim. Cevaplamaya calisacagim bazen tum mimler ust uste geliyor. Yapamadiklarim oluyor aralarda kusura bakmayin

      Sil
    2. Yanlışlıkla yapmışın üzgün surattt :))))

      Sil
  5. Hepside güze olmus,ama pembe agaclisi daha bir hos duruyor.Eline saglik.

    YanıtlaSil
  6. Insanin kendi elinden cikanlar kadar özeli ve güzeli var midir acaba? Cok orjinal olmus canim, bu tarz seylere bayiliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim canim. Evet benim icinde emek verip yaptiklarim her zaman daha kiymetli ;)

      Sil
  7. Ben de denemek istiyorum ama fırınlama işlemini detaylandırır mısın canım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalemin ustunde tam olarak soyle yaziyor; 160 derecede 25 dk firinlayiniz. Bu arada yaptigin deseni begenmezsen firinlamadan once islak mendille silebiliyorsun ama firinlarsan sabitlemis oluyorsun

      Sil
  8. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. Tebrikler :) O kadar başarılı olmuşsunki sonuca bayıldım , el yatkınlığın sonucun mükemmelliği sağlamış , güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  10. Wow that is so cool and creative!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  11. cnmmmmmmm muhteşem olmuşlar! İg^de görüp çok beğenmiştim ama yeni gelip bakabildim.... gerçekten çok yeteneklisin, muhteşem çizmişsin motifleri... ellerine sağlık:))))

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, fırınlama şart mı?
    Bir den ben bu kalemleri aslında taş boyamada kullanmayı düşünüyorum.. Taşı fırına koymak! :) Bilemiyorum... :) Teşekkrğler.. Filiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Filiz :) evet firinlama sart porselen icin. Soyle ki eger benim gibi porselen boyayacaksin boyadigin deseni sabitlemek ve tabagi kullanabilmek icin firinlaman gerekli. Ama sen tasin uzerine cizeceksen ve taslari yikamiyacksn gerek yok tabi :) zaten firinlasanda tasin ustunde sabitlenir mi boya bilemiyorum. Internetten arastir istersn belki tas boyamak icin baska malzemeler kullanabilirsin ;)

      Sil
  13. Merhaba, ben de bu aralar bu porselen boyama işine takmış durumdayım. Tüm malzemeleri bi heves gittim aldım, boyadım, bekleme süresine uydum, sonra da fırınladım. Sonuç mükemmeldi. Artık bulaşık makinasında rahatlıkla yıkayabileceğim desenli tabaklarım vardı diye sevinirken, daha ilk yıkamada bir baktım ki desenlerde ara ara silinmeler olmuş. Tırnakla kazıyınca bile boyalar çıkmaya devam ediyor:/ Kalem markası aynı, tabak porselen, uygulama da kullanım talimatında ne yazıyorsa o. Eee ben nerde yanlış yaptım?:) (Not: Tabakların bi kısmını da elde yıkadım, onlar çok daha fena durumdalar) Acaba sizin tabaklar ne durumda?=)
    Sevgiler,
    Duygu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Duygu :) Sen bir yanlislik yapmissin gibi durmuyor cunku ayni durumdan bende sikayetciyim. Bende ayni sorunla karsilastim ne yazik ki. O yuzden tabaklarimi sulu ya da yagli yemekler icin degil de mesela servis tabagi gibi ( kuru pasta falan koymak icin) kullanmaya karar verdim. Baska bir alternatifte yaptigim tabaklari dekoratif amacli kullanayim diye dusundum ( duvara asmak icin olabilir mesela).

      Bi diger tavsiyem ise postta bahsettigim porselen boyalari (firca ile uygulananlar). Bu boyalar cok daha kalici ve cikarmasi epey guc. Yani soyle belirteyim firinlamadigim halde bir bardagin ustunde telle kaziyarak anca cikardim. Ama bununda sikintisi hem renklerinin cok net olmamasi, hem firca izinin kalmasi hem de istedigin sekli net elde edememen. Baska ne olabilir bilemiyorum. Belki kalemle cizilen tabaklarin ustune bir kat seffaf koruyucu surulen birsey vardir ama emin degilim arastirmak lazim ;) sevgiler..

      Sil