8 Aralık 2014 Pazartesi

DIY: FİL KAVANOZLAR



Eger cok isim varsa beynimin uretkenligi daha cok artiyor ve bu durumu gercekten anlayamiyorum :)) Cunku bu hafta tam tamina uc sinav  ve bir sunum beni beklerken bu kavanozlarda neyin nesi diye kendime soruyorum. Acayip yorgunum ve daha calismam gereken bir milyon seyden kacmaya calisam beynim kendine eglenceler yaratmakta hic geri kalmiyor.


Bir de bu tarz konularda o kadar aceleciyim ki anlatamam !! Hemen sonuca ulasip hemen ama hemen birilerine gostermem lazim. Benim durumum da bu :))

Gelelim kavanozlara.. Evlendigimden beri sagolsunlar herkes hediye yagmuruna tuttu beni. En cok gelen hediyeler ise genelde kahve fincanlari ve cerceveler oluyor. Suan da bir orduya yetecek kadar kahve fincanim var galiba :)) Cerceveleri oldum olasi sevmisimdir o yuzden sorun yok. Yine gecenlerde annemin arkadaslarindan biri hediye olarak bana bu bereket fillerinden almis. (Bu arada evet evleneli 2 yil oldu ama hala hediye geliyor). Fakat daha onceden de cok sevdigim bir arkadasim ayni hediyeden bana almis oldugu icin yeni gelenleri boyamak istedim. En favori boyam (karatahta boyasi ) ile basladim boyamaya. Ilk planim dekoratif amacli olarak tekrar kullanmakti. Fakat sonra aklima daha guzel bir fikir geldi. Herhalde herkesin evinde aldiginiz urunlerden kalma kavanozlar mevcuttur. Iste bu kavanozlari neden degerlendirmiyorum dedim. Iki tane kavanoz buldum. Ilk basta kavanozu beyaz boyamaya karar verdim ama boya pek iyi degilmis cok guzel kapatmadi. Sanirim akrilik boya almam lazim :/ Beyaza boyayinca da pek hosuma gitmedi sanki. Amann bilmiyorum karar veremedim. O yuzden ikisinin birden resmini cekip koydum. Bu arada filleri ve kavanozlarin kapaklarini iki kat boyadim ve filleri silikon tabancasi yardimi ile yapistirdim. Bu arada fillerin ilk halini cekmeyi unuttum ama surdan bakabilirsiniz.

Hadi simdi soleyin beyaz mi daha iyi saydam olan mi ??
Bi de bana basarilar dileyin bu hafta icin cunku cok ihtiyacim varrr :/ 
Son birsey daha biliyorum ne zamandir ugrayamadim yine kimselere. Affedin beni, telafi edicem :/




28 yorum:

  1. Kolay gelsiin :)

    Fillerin pek şirinmiş :) şeffaf olan bence de daha güzel olmuş.

    Sevgiler,

    http://nailartinwonderland.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim :) diger beyaza boyadagim kavanozu attim zaten :) sevgilerrr

      Sil
  2. Wowwww harika olmus canim masallah sana cok güzel uyguluyorsun fikirlerini! Ben nazar isaretini pek sevmedigim icin simsiyah fillere bayildim :D Saydam olan daha cok hosuma gitti, cünki icine koydugun seyler gözükecek :D
    Birde sinav zamani coooook normal, benimde hep dolap düzeltesim gelir haha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim canimcim. evet dun kucuk capli bir cinnet gecirdikten sonra tekrar derse adapte ettim kendimi :)) bu arada ayni fikirdeyim saydam olan daha iyi oldu sanirim, zaten digerini attim gitti :)

      Sil
  3. Aslinda beyaz ve siyah uyumu güzel ,dekoratif duruyor ama icinde ne saklandigi gözükmedigi icin ya iyi bir hafiza ya da etiketlenirme cözüm olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslinda beyaz boyanin rengi ve kapaticiligi daha iyi olsaydi daha guzel duracakti ve etiketlendirme yerine ustune yine karatahta boyasi ile etiket gorunumu yapip tebesirle yazicaktim . Fakat beyaz olani cok sevemedim :)

      Sil
  4. waoww gercekten harika bir fikir :) ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  5. Harika ama harikaa bir fikir olmus ! Ya bin yil dusunsem akilma gelmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim :) yok canim biraz dusununce geliyor insanin aklina :)

      Sil
  6. ben iki kavanozu da çok beğendim, beyaza siyahla etiket yazısı yazılıp biblo olarak bile kullanabilirim yanınada beyaz fonda hoş bir atasözü olan A4 formatında siyah çerçeve dayadım mı, hatta onların yanına dergiler veya kitapları üst üste dizili koyabilirim :) ya da belki beyaz kavanoza yüz temizleme tamponları bile koyulabilir :) atmasaydın keşke ben alırdım onu canım :) valla yaratıcılığına hayranım en çok da üşenmeden yapmana. sevgiler canım öptüm kocaman :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayh ne guzel fikirler bunlar boyle :)) valla dogru diyosun ben hemen un, pirinc falan koyarim diye dusundugum icin aklima gelmedi. Dedigim gibi fotografta pek anlasilmiyor ama boya iyi degildi guzel kapatmadi belki ondan hosuma gitmedi bilmiyorum :) ahh canim sen daha guzelllerine layiksin ;) cok tesekkur ediyorum bende cok opuorum Sezencim :)

      Sil
  7. Aaay ben yeni keşfettim blogunu ve çok sevdim. :)
    Bence şeffaf olan en güzeli ama beyaz olanda kötü değil. Güzel bir çalışma olmuş. :))

    YanıtlaSil
  8. canımın içi yine harikalar yaratmışsın ikisi yan yana güzel duruyor ama ikisinden birini seçmek gerekiyorsa seçemedim ikisi de çok güzel olmuş :) emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle basta söyledigine deginmek istiyorum cünkü aynisi bende de oluyor! Ne kadar cok isim varsa o kafar güzel fikirler geliyor aklima ve isimin arasinda da olsa hemen fikirleri hayata gecirmek istiyorum. Bence bu tam bir dikkat dagitma manevrasi ya. Bilincaltimizin bize bir nevi oyunu :D. Simdi gelelim fikreee. Yine müthis yaraticiliginla harika bir is cikarmissin Belcim'im, cok orjinal olmus. Kesinlikle ben de yapacagim senden esinlenerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sorma Eylemcim :)) Bir de ben mezun olali 2 sene oldu ve bu sene yuksek lisans icin okula geri donus yapinca resmen kalakaldim. Bu tempodan o kadar uzaklasmisim ki !! :)) Bir de beynimin oyunlariyla bas etmeye calisiyorum :) Mesela suan da aslinda ders calisiyorum ama bi yandan girip yorum yaziyorum falan :))) Su subat tatili gelse cocuklar gibi sen olcam :)) Canim benim cok tesekkur ederim. Yap tabi :) Senin ellerinden cikacak olanlari da merakla bekliyorum :)

      Sil
  10. Bloguma yapmış olduğunuz yorumdan sonra hemen size uğradım ve çok beğendim! başarılar dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deniz hosgeldin :)) cok tesekkur ederim gorusmek dilegiyle :)

      Sil
  11. Bayıldım ama ben bu fikre :)
    Hatta aydınlandım bile diyebilirim :)
    Evde ne varsa kavanozlarıma yapıştırmak istiyorum :)
    Bence böyle şık bir tasarıma fosforlu kavanozlar daha iyi giderdi , yokmu bu boyanın fosforlu cevriyesi :))))
    Ve seninkilerden oyum beyaz olana tabii , Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haha cok hossunuz Tulay Hanim :)) cok tesekkur ederim sagolun :) vallahi hic hbrdar degilim fosforlu boya var mi ama muhtenelen ya sprey boyalarda ya da akrilik boyalarda olabilir diye dusunuyorum. Ise yarar bir cozum sunmusum demek ki cok sevindim :) dedigm gb byz boyam pek iyi degildi guzel kapatmadi o yuzden o kavanoz cope gitti :) bir de akrilik ile deneyecegim bakalim guzel olursa paylasirim. Sevgiler :)

      Sil
  12. Cnm super fikir filleri boyayip yapmak, ben de görüp çok begeniyordum bunlari:))) bide aynen senin gibi yapmakta aceleciyimdir boyle seyleri ilham gelince dayanamam:p ben beyaz olanini da seffafi da beğendim ama acaba beyaz mi daha iyi bilemedim:))) ikisi de çok güzel ellerine saglik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canımm :)) cok tesekkurler :) akla koyunca yapmayı hemen olsun istiyoruz herhalde :))

      Sil
  13. Bana da hep borcam gelmisti. Artik gelmiyor şükür. :) seffaf olan daha sik bence. Cok keyifli bir calisma olmus. Daha once nasil kesfetmedim seni bilmiyorum. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar :) hosgeldiniz :) cok tesekkur ederim beğenmenize sevindim :) sevgiler

      Sil