7 Ekim 2015 Çarşamba

DEKORATİF LAMBA YAPIMI


Baya bir süre önce gerçekleştirdiğimiz bir proje olmasına rağmen kısmet bugüneymiş :) İlk kez bu fikri instagramda gezinirken gördüm, o daha farklı materyallerden yapılmıştı. Aradığım parçaları bulmak çok zor olmadı. Ampul hariç bu fikri hayata geçirmek yalnızca 25 TL'ye mal oldu. Ampul hariç diyorum çünkü ben biraz daha afilli olsun diye Vintage ampul tercih ettim. Fiyatı 21 TL civarıydı sanırım. Siz başka bir ampulde tercih edebilirsiniz.
Malzemeler gördüğünüz gibi istediğiniz şekilde bir raf ayağı, küçük bir tornavida, duy, ve bu şekilde priz ucu ve anahtarı olan bir kablo (3 metrelik aldım ben).
Adımları izleyin ve lambanız hazır ! :)













9 yorum:

  1. Güzel fakat lamba biraz yalın kalmış daha farklı ampul olabilirmiş böyle telli loş görüntü verenler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iste tam da bu yuzden vintage ampul sectim. Ayni soyledigin gibi los ve telli goruntu icin :) ne yazik ki fotografta net cikmamis daha parlak duruyor :/

      Sil
    2. Hımm evet resmi büyütünce daha net gördüm başarılı olmuş. Bende yapılacaklar listesine ekliyorum :)

      Sil
  2. bayılıyorum senin şu fikirlerine yine çok hoş olmuş eline sağlık :)
    bidolukozmetik.blogspot.com
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Belçim inanır mısın benim bu proje bir aydır rafta duruyor. Nedeni koca istanbul'da siyah kablo bulamamam. En sonunda eski bir elektronik aletten kesiverdim. O da kısa oldu zaten ;) Sen de görünce heyecanlandım. Ben de bu vintage ampulleri seviyorum fakat benim monte etmeyi düşündüğüm yer salonun bir köşesi ve lokal ışık olarak epey kullanacakmışız gibi gözüküyor. O yüzden tasarruf ve yumuşaklık için beyaz balon olanlardan seçtim. Artık postu girdiğimde yorumlarını beklerim, bakalım nasıl olacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa süper ! Bende dediğim gibi yabancı birinin instagram hesabında gördüm ama sonra bir baktım Pinterest'te bir sürü görseli varmış :) Siyah kabloyu, fişi ve anahtarıyla beraber hazır satın aldım benden Bauhaus'tan. Eğer yakınlarında yapı market varsa rahatlıkla bulabilirsin ;) Büyük bir sabırsızlıkla seninkini bekliyorum, salonuna çok yakışacağını düşünüyorum :)

      Sil