19 Ocak 2018 Cuma

PANÇ (PUNCH) NAKIŞI DEVETABANI YAPRAĞI


 Keyifli cumalar herkese :) Instagram'da beni takip edenler Punch (Panç) nakışı ile bir süredir haşır neşir olduğumu görmüşlerdir. Punch iğnesi ile yapılan bu nakış oldukça kolay işlemenizi sağlıyor. Peki iğne nasıl çalışıyor ?



Punch iğne setinin içinden bir adet mekanizma, 3 adet iğne ve 2 adet threader denilen malzeme çıkıyor. İğneler iplik inceliğine göre kalın, orta ve ince. Threader dediğimiz malzeme ise incecik bir tel gibi ve punch iğnesinin içerisine ipliği geçirmenize yardımcı oluyor.





 İpliği iğneye geçirdiğiniz anda nakışa artık hazırsınız. Kumaşınızı gergin bir şekilde kasnağa geçirmeniz gerekiyor. Kumaşın gergin olması nakışınızı kolaylıkla yapmanıza olanak sağlayacak. Kumaşın üzerine işlemek istediğiniz deseni kurşun kalemle çizdikten hemen sonra iğneyi kumaşa batırabilirsiniz.



 İğneyi ilk batırdığınızda ipi kumaşın arkasından çıkarmayı unutmayın.


 İğneyi doksan derece açı ile kumaşa batırıp çıkarın ve elinizi çok fazla oynatmayın, iğneyi çok fazla yukarı çekmeyin.




Nakışınızı bitirdikten sonra ipi kesin ve yine kumaşın arkasında kalacak şekilde bırakın.


 Ben kocaman bir deve tabanı yaprağı yaptım bu yöntemle. Daha farklı kalınlıkta ipler kullanarak farklı şeylerde deneyeceğim. Yalnız şunu belirtmem gerekiyor ki özellikle ince iş yapacak olanlar için baya ip gidiyor. Bu ebatta bir deve tabanı yaprağı için bir küçük makara bitti.






Umarım hoşunuza giden bir çalışma olmuştur. Şimdiden herkese iyi hafta sonları :)



2 yorum:

  1. harika gözüküyor, elinize sağlıkk

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar ellerinize sağlık. Bu örneği nereden aldınız acaba paylaşabilir misiniz? Tam olarak böyle birşey arıyorum. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil